AVI: Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset kumotaan torstaista alkaen – Ukonniemen jäähalliin saa taas ottaa enemmän katsojia

Kokoontumisrajoitusten puolesta Imatran jäähallin katsomon saa ottaa vaikka täyteen, jos tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia pystytään noudattamaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kumoaa Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset torstaista 16. syyskuuta alkaen. Päätös perustuu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvioon, jonka mukaan kokoontumisrajoitukset eivät ole enää välttämättömiä.

Aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen AVIsta vahvistaa, että esimerkiksi Imatran jäähalliin saa torstaista lähtien ottaa vaikka katsomon täyteen, tietyin edellytyksin.

– Saa ottaa meidän (AVIn) rajoitusten puolesta, mutta vuoden loppuun asti voimassa olevan tartuntatautilain 58 c-pykälän yleisiä hygieniavaatimuksia pitää ottaa huomioon ja noudattaa. Jos katsomon ottaa täyteen, niitä pitää pystyä noudattamaan. Riippuu katsomotilasta, voiko jollakin tavalla väljästi sinne asettautua, Nikunen linjaa.

Sama koskee kaikkia tapahtumia ja tilaisuuksia. Ravintolarajoitukset ovat eri asia, Nikunen huomauttaa.

Tähän asti aluehallintoviraston päätöksellä on rajoitettu yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä muun muassa siten, että sisätiloissa voi tilaisuuksissa olla henkilöitä enintään 50 prosenttia tilan maksimikapasiteetista.

Torstaista alkaen Eksoten alueella ei ole voimassa enää lainkaan kokoontumisrajoituksia. Kunnat voivat tarvittaessa määrätä kokoontumisrajoituksia omalle alueelleen, jos epidemiatilanne heikentyy paikallisesti.

Etelä-Karjalan alueella, kuten kaikkialla Suomessa, ovat kuitenkin edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Näitä ovat esimerkiksi asiakkaiden mahdollisuus käsien puhdistamiseen, tilojen ja pintojen puhdistaminen tehokkaasti sekä asiakkaiden ja osallistujien oleskelun järjestäminen väljäksi.

Ravintoloiden toimintaa rajoitetaan tartuntatautilain ja sen nojalla annetun asetuksen mukaisesti. Alueellisista ravintolarajoituksista päättää maan hallitus, ja rajoitusten noudattamista valvoo aluehallintovirasto. Etelä-Karjalan alueella ravintoloiden on torstaista 16. syyskuuta alkaen suljettava ovensa kello 24 ja lopetettava anniskelu tuntia aikaisemmin, kello 23.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka