Eksote: Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana 30 koronatartuntaa – Nuoria kannustetaan piikille

Sairaalahoidossa Eksotella on edelleen kuusi koronaviruspotilasta.

Etelä-Karjalassa on varmistunut 30 koronatartuntaa viikonlopun aikana. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan tartuntojen määrä koko pandemian ajalta on sen alueella nyt 1 921.

Perjantaina Eksotella otetuista 684 näytteestä 13 oli positiivisia, lauantain 557 näytteestä vastaavasti 17. Sunnuntain osalta tietoja ei maanantaiaamuna ollut saatavissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronaseurannan mukaan Etelä-Karjalan koronatapausten luku on nyt 1 851. Maanantaina uusia tapauksia oli THL tilastoinut Etelä-Karjalaan vain viisi kappaletta Lappeenrantaan, jonka tautitilastoluku on nyt 1 316 koko pandemian ajalta.

Sairaalahoidossa Eksotella on edelleen kuusi koronaviruspotilasta.

Eksote kannustaa nuoria rokotukseen

Eksote kannustaa koronarokotuksiin nyt eritoten nuoria aikuisia rokotuskattavuuden nostamiseksi.

Eksoten koronarokotuspisteisiin Imatralla ja Lappeenrannassa pääsee arkipäivisin ilman ajanvarausta ja tulevana keskiviikkona 15.9. myös kello 18 saakka, Eksote kertoo tiedotteella. Sunnuntaina 19.9. on rokotuspiste auki kaikille 12 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille.

Rokotuksiin voivat tulla kaikki eteläkarjalaiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä 2-rokotuksen aikaistamiseen kaikki eteläkarjalaiset, joilla ensimmäisestä koronarokotuksesta on ehtinyt kulua vähintään 6 viikkoa.

Keskiviikkona 15.9. Lappeenrannan Ison-Kristiinan rokotuspisteelle voi tulla 1- ja 2- rokotukseen kello 9–18 ilman ajanvarausta. Arkipäivisin rokotukseen Lappeenrannan Isoon-Kristiinaan voi tulla kello 9–14.30 ilman ajanvarausta. Sunnuntaina 19.9. rokotetaan Ison-Kristiinan rokotuspisteellä kello 8.30–16 ilman ajanvarausta.

Imatran Torigalleriassa rokotetaan arkipäivisin 1- ja 2- rokotukset kello 13–16 ilman ajanvarausta.

Palvelupäällikkö Satu Simolin toivoo Eksoten tiedotteessa erityisesti, että alle 30-vuotiaat alueen asukkaat tulisivat rokotukseen, koska heidän rokotuskattavuutensa on vielä alhainen.

Jos alaikäinen, 12 vuotta täyttänyt lapsi ei ole vielä saanut rokotetta, voi huoltaja tulla hänen kanssaan rokotuspaikalle.

Uutista täydennetty 13.9. kello 12.56. 14.9. kello 9.54 korjattu Ison-Kristiinan sunnuntain 19.9. rokotusaika. Eksote rokottaa tuolloin kello 8.30-16 ilman ajanvarausta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka