Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mellonlahdella liikkujat huomio: Alueen läpi kulkeminen on toistaiseksi kielletty, sillä siellä tehdään kunnostustöitä

Jos kaikki sujuu hyvin, uusi pumppaamo käynnistetään marraskuussa.

Vaikka kulkemisen kieltävät merkit ovat olleet paikoillaan Mellonlahdella jo pari viikkoa, eivät ihmiset ole vielä oppineet niitä lukemaan tai tulkitsemaan.

Mellonlahden vedenlaadun parantamiseen tähtäävät rakennustyöt on käynnissä. Koska alue on työmaa-aluetta, sillä ei saa liikkua ilman lupaa. Moni yrittää silti.

Kiellettyä aluetta reunustavat aidat, eikä sillä saa liikkua edes silloin, kun aidat ovat auki, tiedottaa Imatran kaupunki. Työmaaliikenteen takia niitä täytyy pitää päivisin avoinna.

– Tämä on kapea paikka. Kulkijoille voi helposti käydä köpelösti, muistuttaa vastaava mestari Jukka Malinen Imatran kiinteistö- ja aluepalvelusta.

Parhaillaan alueella asennetaan ylivuotoputkia, joiden kautta vesi pääsee virtaamaan Vuoksesta Mellonlahteen. Seuraavaksi edessä ovat pumppaamon asennustyöt.

Mikäli työt etenevät aikataulussa, pumppaamo käynnistetään marraskuussa. Alueella liikkuminen on kiellettyä siihen saakka.

Mellonlahden veden pitäisi olla Vuoksen veden tasoista parin vuoden kuluttua.