Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjala on edelleen koronan leviämisvaiheessa – Etätyösuositus jatkuu lokakuun loppuun, Isoon-Kristiinaan keskiviikoksi 1 000 rokotusaikaa

Keskiviikkona rokotuksia jaetaan poikkeuksellisesti kello 20 saakka. Isoon-Kristiinaan voi tulla rokotettavaksi mistä päin Etelä-Karjalaa tahansa.

Etelä-Karjalan alueellinen koronan tilannekuvaryhmä totesi tiistaina koronavirusepidemian olevan maakunnassa edelleen leviämisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Etätyösuositus, kasvomaskisuositus ja suositukset riskiryhmien suojaamiseksi ovat voimassa. Etätyö- ja etäkokoussuositusta jatketaan lokakuun loppuun saakka, tilannekuvaryhmä kertoo tiedotteessaan.

Keskiviikkona 25. elokuuta tulee voimaan aluehallintoviraston päätös lähikontaktien välttämisestä.

Päätöstä vastaava suositus on ollut voimassa jo kaksi viikkoa. Päätöksen mukaan 10 henkilön sisätiloissa tapahtuvissa yleisissä kokouksissa ja yleisötilaisuuksissa sekä yli 50 henkilön ulkona tapahtuvissa yleisissä kokouksissa ja yleisötilaisuuksissa tulee pystyä välttämään lähikontaktit. Tällaisissa tilaisuuksissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden tulee olla tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Ellei välttäminen ole mahdollista, ei toimintaa voi päätöksen voimassa ollessa järjestää. Lähikontaktin välttää, mikäli kosketusta toiseen ihmiseen ei synny sisä- tai ulkotiloissa, eikä sisätiloissa ole tilanteita, joissa ollaan yli 15 minuutin ajan alle kahden metrin päässä toisista. Tilannekuvaryhmä ja AVI seuraavat tilannetta ja kiristävät tarvittaessa määräyksiä, tilannekuvaryhmä linjaa tiedotteessaan.

Keskiviikolle lisää rokotusaikoja

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka sanoo tiedotteen mukaan, että koronatartunnat keskittyvät nyt nuoriin ja keski-ikäisiin, joilla ei vielä ole kahden rokotteen antamaa suojaa. Samalla sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden keski-ikä tulee koko ajan alemmas.

Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen puolestaan muistuttaa, että myös raskaana oleville koronarokote on tärkeä ja turvallinen.

Eksote järjestää walk in -rokotuksia Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa. Kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat tulla ensimmäiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta Isoon-Kristiinaan arkipäivisin kello 9.30–14.30.

– Olemme lisäksi varanneet Isoon-Kristiinaan 1 000 rokotusaikaa keskiviikoksi 25.8., jolloin toivomme 12 vuotta täyttäneiden nuorten tulevan aktiivisesti ottamaan rokotteen. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Rokotusaikaa on pidennetty keskiviikkona kello 20 saakka niin, että mahdollisimman moni pääsisi ottamaan rokotuksen silloin, kun se parhaiten sopii. Rokotukseen voi tulla mistä päin Etelä-Karjalaa tahansa, kertoo Eksoten palvelupäällikkö Satu Simolin tiedotteen mukaan.

Etelä-Karjalassa kouluissa koronarokotukset käynnistyvät tiedotteen mukaan viikolla 35.

Alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 31. elokuuta.