Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saimaan ammattiopistossa yksi koronatartunta Imatralla – 30 opiskelijaa karanteenissa 

Lisäksi Lappeenrannassa on todettu kolme tartuntaa. Rehtori Antti Lehmusvaaran mukaan opetuksen järjestely onnistuu kohtalaisen hyvin, jos tautitapausten määrä pysyy nykyisellään.

Saimaan ammattiopistossa neljällä opiskelijalla on todettu koronatartunta. Niistä yksi on tullut ilmi Imatralla ja kolme Lappeenrannassa.

Yksi Lappeenrannan tartunnoista on todettu kotoutumiskoulutuksen opiskelijalla, joka on ollut Lappeenrannan toimipisteellä oppilaitoksen tiloissa viimeksi aamupäivällä torstaina 12. elokuuta.

Kaikkiaan karanteeniin on asetettu Lappeenrannassa 12 ja Imatralla 30 Sammon opiskelijaa, jotka kaikki ovat etäopetuksessa. Myös viisi henkilökunnan jäsentä on joko omaehtoisessa tai Eksoten määräämässä karanteenissa.

Lisäksi Lappeenrannassa Sammon omana varotoimenpiteenä etäopetukseen on laitettu kymmenen opiskelijaa, vaikka terveysviranomaiset eivät heille karanteenia määrännetkään.

Karanteenit ja etäopetus jatkuvat tartunnan saaneiden opiskelijoiden ryhmien osalta 22. elokuuta saakka.

– Jos jossain ryhmässä, joka on ollut lähiopetuksessa, tulee altistuminen, ryhmä siirtyy etäopetukseen, rehtori Antti Lehmusvaara kertoo koulun opetusjärjestelyistä.

Lehmusvaaran mukaan opetuksen järjestely onnistuu kohtalaisen hyvin, jos tautitapausten määrä pysyy nykyisellään. Tällä viikolla Sammossa seurataan, miten tilanne kehittyy.

– Jos tämä menee samalla tavalla kuin talebanien eteneminen Afganistanissa, niin huonostihan tässä käy. Tällä hetkellä tällaiset määrät pystytään hoitamaan.

Lähtökohtana Sammossa on opetuksen järjestäminen lähiopetuksena. Ammattiopistossa sen tärkeys korostuu entisestään, eikä etäopetuksen järjestäminen ole aina helppoa.

– Meillä on siitä tosin kokemusta jo puoleltatoista vuodelta. Uusien opiskelijoiden pitää tietysti opiskella vielä välineitä, missä on haasteensa, Lehmusvaara toteaa.

Lehmusvaara toivoo, että opiskelijat noudattavat turvaohjeita, eli käyttävät maskeja, pitävät turvaetäisyyksiä ja ruokailevat porrastetusti.