Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen ajoi jälleen osakilpailuvoittoon – ruokolahtelainen johtaa motocrossin SM-sarjaa 20 pisteen erolla seuraavaan

Kisapäivä Alavudella lopetettiin ennen aikojaan rankkasateen seurauksena. Matias Vesterisen mielestä päätös oli oikea.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen voitti motocrossin Suomen mestaruussarjan viidennen osakilpailun Alavudella sunnuntaina.

Tiedotteen mukaan kyseessä oli MX2-luokan SM-sarjaa johtavan ruokolahtelaisen neljäs ykköstila perättäin.

Kisapäivä lopetettiin ennen aikojaan rankkasateen seurauksena.

Ajamatta jäi alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin toinen erä sekä MX1- ja MX2-luokkien yhteinen superfinaali.

MX1 ja MX2 olivat ehtineet ajaa kaksi erää kumpikin, ja niiden perusteella Vesterinen voitti MX2:n osakilpailun.

Vesterinen ja Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen kuittasivat samat eräsijat ja keräsivät yhtä monta SM-pistettä, mutta ruokolahtelaisen parempi kakkoserä toi hänelle osakilpailuvoiton.

Vesterinen oli myös aika-ajon nopein.

Vesterinen: Keskeytys oikea päätös

Vesterinen luonnehtii tiedotteessa radan olleen normaalissa kunnossa aamulla, mutta MXC/A:n toisen erän aikana satoi hänen mukaansa "aivan älyttömästi".

– Kun näin radan kunnon ennen superfinaalia, oli järjestäjiltä hyvä päätös keskeyttää päivä. Rata muuttui nopeasti todella vetiseksi. Varsinkin jyrkin mäki olisi voinut olla jopa vaarallinen, Vesterinen kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että SM-kausi päättyy Vantaalla 5. syyskuuta.

Vesterinen on hallitseva SM-hopeamitalisti, ja hänellä on sarjan kärjessä 20 pisteen etumatka Orimattilan Moottorikerhon Mauno Niemiseen nähden.

Vesterisen tavoin Imatran Moottorikerhoa ja Team Motopalvelua edustava Viljo Hälvä ajoi MXJ-luokan ainoassa erässä yhdeksänneksi. Hän on Suomen Cupissa neljäntenä.