Eksote: Viikonloppuna 43 koronatartuntaa – Sairaalahoidossa kuusi koronapotilasta

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Juho Maijala

Viikonlopun aikana todettiin 43 koronatartuntaa Eksotessa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronasivujen mukaan perjantaille kirjattiin 9, lauantaille 24 ja sunnuntaille 10 positiivista koronanäytettä.

Perjantaina Eksotessa otettiin 655 koronanäytettä, lauantaina 610 ja sunnuntaina 300.

Sunnuntaina sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä nousi kuuteen. Viimeksi koronapotilaita oli sairaalahoidossa kuusi tai enemmän 10. huhtikuuta. Eksote ei kerro sairaalahoidossa olevien potilaiden määrää, tai onko koronapotilaita ylipäänsä sairaalahoidossa, jos potilaita on viisi tai alle.

Eksote on nyt tilastoinut yhteensä 1 610 koronatartuntaa koko pandemian ajalta. Epidemia on Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheessa. Paikallinen koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 17. elokuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi maanantaina 14 uutta tartuntaa Etelä-Karjalaan. THL:n tilastoi tartunnoista 11 Lappeenrantaan ja kolme Imatralle. Muiden kuntien tilanteen pysyivät ennallaan.

Koko pandemian aikana Lappeenrannassa on todettu 1066 koronatartuntaa. Imatralla tartuntoja on ollut 269, Taipalsaarella 84, Ruokolahdella 29, Lemillä 22, Luumäellä 18, Parikkalassa 17, Savitaipaleella 16 ja Rautjärvellä 7. Koko maakunnassa on THL:n mukaan todettu yhteensä 1 528 tartuntaa.

Koko Suomessa todettiin maanantaina THL:n mukaan 451 koronatartuntaa.

Muokattu kello 12.31: Päivitetty THL:n tiedoilla.

Muokattu kello 12.37: Vaihdettu rokotustilanneupotus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka