THL: Koko Suomessa on todettu tänään 1 024 uutta koronatartuntaa – Etelä-Karjalassa uusia tautitapauksia todettiin Lappeenrannassa, Ruokolahdella ja Imatralla

Eksoten koronatesteissä on todettu kolme uutta tautitapausta.

Eksoten koronatesteissä on todettu kolme uutta tautitapausta. Kuvituskuva. Risto Aalto

Joonas Laine

Eksoten koronatesteissä on todettu kolme uutta tautitapausta. Positiiviset testitulokset on kirjattu keskiviikolle 11. elokuuta, jolloin otettiin kaikkiaan 396 koronatestiä.

Edellisen kerran otetuista näytteistä osoittautui positiivisiksi yhtä pieni määrä 26. heinäkuuta. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on edelleen 0–5.

Luvut käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) verkkosivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi torstain kuntakohtaisissa tartuntaluvuissaan seitsemästä uudesta tartunnasta Etelä-Karjalassa. Niistä neljä on todettu Lappeenrannassa, kaksi Ruokolahdella ja yksi Imatralla.

Etelä-Karjalassa on todettu nyt koko epidemian aikana THL:n mukaan 1 462 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 1 011, Imatralla 260, Taipalsaarella 83, Ruokolahdella 29, Lemillä 22, Parikkalassa 17, Luumäellä 17, Savitaipaleella 16 ja Rautjärvellä 7.

Koko Suomessa todettiin torstaina 1 024 uutta koronatartuntaa, THL kertoo. Ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden ajalta 177 sataatuhatta ihmistä kohden.

Suomen hallitus kokoontuu iltapäivällä Säätytaloon neuvottelemaan koronatoimien jatkosta. Rokotekattavuuden noustua riittäväksi esimerkiksi laajoista rajoituksista voitaisiin luopua.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin kahden rokotteen saaneita on riittävästi, jotta päivitetty strategia voisi tulla voimaan.

STT:n tietojen mukaan tämänhetkinen arvio on syys-lokakuu.

Uutista päivitetty klo 14.45: Lisätty THL:n lukemat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka