Pelkolan raja-asemalle vievän pyörätien rakentaminen on alkanut – 1,5 kilometrin pituinen kevyen liikenteen väylä valmistuu lokakuussa

Samaan tiesuunnitelmaan kuuluu myös Pietarintien alikulku Pilarikuusenkadulta. Alikulku toteutetaan aikaisintaan ensi vuonna.

Pietarintien markettien ja Pelkolan rajanylityspaikan välille tulevan kevyen liikenteen väylän rakentaminen on käynnistynyt, Imatran kaupunki tiedottaa.

Pyörätie rakennetaan Kartiokuusenkadun ja Venäjän rajan välille. Kevyen liikenteen väylälle tulee mittaa kaiken kaikkiaan noin 1,5 kilometrin verran ja se rakennetaan erillisenä kaistana, eikä maantien reunaan.

Pyörätien on tarkoitus valmistua lokakuussa. Työmaasta ei aiheudu haittaa muulle liikenteelle. Kevyen liikenteen väylään liittyvän asemakaavamuutoksen luonnos oli nähtävissä Imatralla kesällä. Kaavamuutos etenee ehdotusvaiheeseen syksyllä.

Samaan tiesuunnitelmaan kuuluu myös Pietarintien alikulku Pilarikuusenkadulta. Alikulku toteutetaan myöhemmin, aikaisintaan ensi vuonna.

Kevyen liikenteen väylän tilaaja on Kaakkois-Suomen Ely-keskus ja urakoitsijana toimii turkulainen Marttilan maarakennus -osakeyhtiö.

Urakan kokonaishinta on 468 000 euroa, josta Imatran kaupungin osuus on 215 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka