Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Sirkka Iljo 1941–2021 – Toimelias kehitysvammaisten auttaja

Sirkka Iljo kuoli vaikeaan sairauteen 22. kesäkuuta. Vaikka sairaus oli hänen elämässään lähes kaksi vuotta, eli Sirkka elämäänsä aktiivisena, myönteisenä ja luottaen vakaasti Jumalan johdatukseen elämänsä säätäjänä.

Sirkka syntyi Ruokolahden Jukajärvellä maanviljelijän kolmiapsisen perheen esikoisena. Turvallinen, hengellinen koti antoi Sirkan elämälle vahvan pohjan, mikä näkyi myös hänen elämäntyössään kehitysvammaisten parissa.

Imatralla Sirkka toimi kaupungin palveluksessa eri tehtävissä kehitysvammaisten hoitajana, viimeisimpänä johtotyössä toimintakeskuksessa.

Imatran seudun kehitysvammaisten tuki -yhdistys sai Sirkasta monipuolisen ja osaavan sihteerin. Sirkka paneutui tehtäviin koko tarmollaan. Hänestä tuli rakastettu ja luotettu ”äiti” ja läheinen kehitysvammaisille ja heidän perheilleen.

Sirkka toimi viimeisiin päiviinsä saakka yhdistyksen sihteerinä ja oli sen ehtymätön tietopankki ja yhteyshenkilö. Kukaan ei osaa edes kuvitella sitä työmäärää, jonka Sirkka taustalla teki. Sirkan puuhakkuus oli lähes kaikkien toimintojen ja tilaisuuksien takana. Hän oli muun muassa musiikkiteatteri Hurjan joukon tukipilari.

Sirkka toimi myös Kymen tukipiirin sihteerinä sekä edisti osaltaan kehitysvammaisten valtakunnallisia asioita. Hän osallistui yhdistyksen puheenjohtajan kanssa kokouksiin ja palavereihin eri puolilla Suomea. Sirkan poismeno jätti valtavan aukon niin toimintaan kuin kehitysvammaisten ja heidän läheistensä sydämiin.

Mutta kaiken yläpuolella ja rakkain oli Sirkalle oma perhe. Ainoan poikansa Pasin perheen elämä antoi Sirkalle voimaa ja tukea. Lapsenlapset Niilo ja Kerttu olivat mummon sydämessä joka hetki. Tämän rakkauden määrää ei mikään ylittänyt. Yhteydenpito oli molemminpuolin tiivistä ja koskettavaa. Perheyhteys myös Sirkan siskon ja veljen perheisiin oli vahva.

Me kaikki Sirkan lähellä olevat, niin Aino-sisko perheineen, veljen perhe kuin suuri joukko ystäviä saimme Sirkalta parhainta ystävyyttä ja apua silloin kun sitä kipeimmin tarvitsimme. Hän kuunteli, auttoi ja eli kanssamme. Vaatimattomuus ja itsensä taustalle jättäminen oli Sirkalle ominaista.

Muistamme Sirkkaa lämpimästi ja kiitollisina.

Marja-Liisa Kantokivi

Tiina Hämäläinen

Kirjoittajat olivat Sirkka Iljon ystäviä ja yhdistyksen kautta työtovereita.