Eksote: Koronatesteissä on todettu neljä uutta tartuntaa – THL:n kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa Etelä-Karjalaan 10 uutta tautitapausta

THL kirjasi keskiviikkona uusia koronatartuntoja Imatralle, Lappeenrantaan ja Ruokolahdelle.

Kuvituskuva. Anu Pakarinen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronatesteissä on todettu neljä uutta tautitapausta. Positiiviset testitulokset on merkattu tiistaille 20. heinäkuuta, jolloin otettiin kaikkiaan 384 koronatestiä.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on 0–5.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa Etelä-Karjalaan kirjattiin yhteensä kymmenen tartuntaa.

Lappeenrannassa todettiin THL:n mukaan kahdeksan uuttaa tartuntaa ja Imatralla sekä Ruokolahdella kummassakin yksi uusi tautitapaus.

Etelä-Karjalassa on nyt todettu koko epidemian aikana THL:n mukaan 1 269 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 910, Imatralla 232, Taipalsaarella 37, Ruokolahdella 23, Lemillä 19, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Koko Suomessa todettiin keskiviikkona THL:n mukaan keskiviikkona 453 uutta koronatartuntaa. THL:n johtaja Mika Salminen sanoi haastattelussa tiistaina, että Suomessa on käynnissä koronaviruksen neljäs aalto.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan kaikilla kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on tarkoitus ottaa käyttöön kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset.

Etelä-Karjalassa ollaan toistaiseksi koronavirusepidemian perustasolla. Epidemian kolme vaihetta ova​t ​perustaso​, kii​htymisvaihe ja leviämisvaihe.

Etelä-Karjalan alueellisen tilannekuvaryhmän on tarkoitus kokoontua ja päivittää tilannekuva seuraavan kerran viimeistään 3. elokuuta, Eksote kertoo. Mikäli tarvetta on, kokoontuu ryhmä kuitenkin jo aiemmin.

Juttua muokattu 21.7.2021 kello 12.58: Lisätty THL:n tiedot sekä HS:n tieto mahdollisista rajoituksista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka