Koronarokotus ilman ajanvarausta sai kymmenet ihmiset liikkeelle viikonloppuna – Jatkossa rokotteen voi hakea Isosta-Kristiinasta ilman ajanvarausta kaikkina arkipäivinä

Lauantaina Isossa-Kristiinassa annettiin yhteensä 770 rokoteannosta.

Ensimmäisen koronarokotteen voi käydä hakemassa Lappeenrannassa Ison-Kristiinan rokotuspisteeltä jatkossa myös arkisin. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Kauppakeskus Isosta-Kristiinasta sai viikonloppuna hakea ensimmäisen koronarokotteensa ilman ajanvarausta. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tavoitteli tällä rokotekattavuuden nousua Etelä-Karjalassa.

Rokotuksille ilman ajanvarausta oli selkeästi kysyntää. Rokotuksia järjestelemässä oleva lähihoitaja Jorma Simolin kertoo, että Eksote on antanut jo 2–3 viikon ajan ensimmäisiä rokotuksia ohikulkijoille, jotka ovat niitä kysyneet.

Kyselijöitä on ollut päivässä noin 20, ja viime viikonloppuna ilman ajanvarausta rokotteensa hakemaan tulleita oli päivässä noin 80 henkilöä.

– Lauantaina oli noin 80 ja sunnuntaina samaa luokkaa. Ikäjakauma oli sikäli mielenkiintoinen ja ilahduttava, että oli aika paljon myös iäkkäämpiä ihmisiä. Sitten oli nuoria, jotka tulivat suoraan hakemaan, Simolin kertoo.

Ensimmäisiä rokoteannoksia sekä tehosterokotteita annettiin Simolinin mukaan lauantaina 770.

Ilman ajanvarausta rokotettavaksi myös arkisin

Simolin kertoo, että ilman ajanvarausta ensimmäisen koronarokotteensa voi jatkossa käydä ottamassa maanantaista perjantaihin. Aikaikkuna on tosin hivenen normaalia suppeampi, sillä ilman ajanvarausta rokotettavaksi pääsee kello 9.30–14.30.

– Meillä tulee yleensä sellainen aamuruuhka, kun ihmisiä tulee hieman etuajassa, minkä takia se aloitetaan vähän myöhemmin.

Ison-Kristiinan rokotuspisteellä hoidetaan ensin ilmoittautuminen esimerkiksi Kela-kortilla tai ajokortilla, jonka jälkeen siirrytään jonoon odottamaan rokotusta. Ilmoittautumisen ottaa vastaan Eksoten hoitaja.

Rokotteen voi jatkossa käydä ottamassa ilman ajanvarausta mahdollisesti myös Imatralla, Simolin uskoo.

– Tällä hetkellä ensimmäisen koronarokotteen voi saada ainoastaan Ison-Kristiinan pisteellä. Uskon, että Imatralle on varmasti tulossa jossain vaiheessa, mutta toistaiseksi siitä ei ole tietoa.

– Iso-Kristiina on sen verran iso piste, että siinä on mahdollisuus rokotteita ilman ajanvarausta antaa, koska varaamattomia aikoja on jäänyt vapaaksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka