Eksoten testeissä todettu neljä uutta koronatapausta, rokotekattavuus lähenee 70 prosenttia – THL:n tartuntaluvuissa muutoksia Lappeenrantaan ja Luumäelle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistain tartuntaluvuissa Luumäelle lisättiin yksi tartunta ja Lappeenrannasta korjattiin yksi takautuvasti pois.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronatesteissä on todettu neljä uutta tautitapausta. Positiiviset testitulokset on kirjattu maanantaille 12. heinäkuuta, jolloin otettiin kaikkiaan 301 koronatestiä.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on 0–5.

Ensimmäisen koronarokotteensa saaneita eteläkarjalaisia on nyt 87 420, mikä vastaa noin 68,9 prosentin osuutta koko väestöstä. 70 prosentin rajapyykin saavuttamiseksi rokotettavana täytyy vielä käydä hieman alle 1 500 maakunnan asukasta.

Eksote tiedotti maanantaina, että vapaita koronarokotusaikoja on ympäri maakuntaa vielä tällekin viikolle. Ajanvarauksen koronarokotusta varten voi tehdä joko soittamalla numeroon 05 352 2355 tai varaamalla aika Eksoten asiointipalvelun kautta.

Lemillä koronarokotukset annetaan hyvinvointiaseman sulun aikana Lemin koulukeskuksessa keskiviikkoina 14., 21. ja 28. heinäkuuta sekä 4. elokuuta. Lemin hyvinvointiasema on suljettuna 8. elokuuta asti.

Tehosterokotteen saaneita eteläkarjalaisia on 34 248, mikä vastaa lähes 27 prosentin osuutta koko väestöstä.

Luumäen ja Lappeenrannan lukuihin muutoksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa Etelä-Karjalaan merkattiin yksi uusi koronatapaus. Uusi tartunta todettiin Luumäellä, minkä lisäksi Lappeenrannan tartuntamäärää korjattiin takautuvasti ja otettiin yksi tartunta pois.

Lappeenrannassa on todettu nyt koko koronaepidemian aikana 886 tartuntaa ja Luumäellä 15.

Muista Etelä-Karjalan kunnista tapauksia on havaittu Imatralla 227, Ruokolahdella 21, Lemillä 19, Parikkalassa 16, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7. Koko maakunnassa on todettu yhteensä 1239 tartuntaa.

Koko Suomessa todettiin THL:n mukaan tiistaina 290 uutta koronatapausta.

Juttua muokattu 13.7.2021 kello 12.17: Lisätty THL:n tiedot.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka