Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussilla Pietarista Lappeenrantaan perjantaina tulleella henkilöllä on todettu koronatartunta – Kaikki linja-autossa olleet ovat altistuneet

Eksote kehottaa Pietarista tulleessa bussissa olleita ottamaan välittömästi yhteyttä terveydenhuoltoon ja pysyttelemään kotona.

Perjantaina 9.7. Pietarista Lappeenrantaan kulkeneessa bussissa on ollut koronapositiivinen henkilö, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tiedotteesta.

Eksote kehottaa kaikkia kyseisessä bussissa matkustaneita pysymään kotona, ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutumaan koronatestiin.

Bussi on lähteyt Pietarista 7.30 ja saapunut Lappeenrantaan 12.55.

Kaikkien katsotaan altistuneen

Rajatarkastuksen yhteydessä tehty koronatesti paljasti tartunnan auton etuosassa istuneella matkustajalla. Matkan pituuden vuoksi istumapaikalla ei kuitenkaan ole merkitystä altistumisen kannalta.

– Pitkän altistusajan takia on todennäköistä, että kaikki bussissa matkustaneet henkilöt ovat altistuneet koronavirukselle, toteaa tiedotteessa Eksoten tartuntatautilääkäri Jukka Suhonen.

Altistuneiden on otettava yhteyttä alueensa terveydenhuoltoyksikköön. Etelä-Karjalassa asuvien tai oleskelevien tulee ottaa yhteyttä päivystysapuun, joka palvelee ympärivuorokautisesti numerossa 116 117.

Väkeä eri puolilta Suomea

Bussissa oli yhteensä 24 matkustajaa kymmeneltä eri paikkakunnalta. Tulijoista neljä asuu Etelä-Karjalassa. Eksoten tartunnanjäljittäjät ovat tavoittaneet heistä osan jo lauantaina.

Tieto muualla asuvien altistumisista bussissa on välitetty kunkin kotipaikkakunnan tartuntatautiyksikköön.

Eksote muistuttaa lisäksi, että ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle, Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan. Kaikkea tarpeetonta matkustamista kehotetaan välttämään EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolelle.