THL:n kuntakohtaisissa luvuissa koronatartuntoja Imatralle, Ruokolahdelle, Lappeenrantaan ja Lemille – 16–64-vuotiaista eteläkarjalaisista rokotettu lähes kolme neljäsosaa

Eksoten testeissä on tullut ilmi yhdeksän uutta koronatapausta. Uusien tartuntojen lisäksi THL korjasi Taipalsaaren tartuntamäärää yhdellä.

Koronarokotukset etenevät Etelä-Karjalassa: maakunnan väestöstä on rokotettu nyt 68 prosenttia. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronatesteissä on tullut ilmi yhdeksän uutta tartuntatapausta.

Positiiviset testitulokset on merkattu torstaille 8. heinäkuuta, jolloin Eksoten pisteillä otettiin yhteensä 341 koronatestiä.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on 0–5.

Ensimmäisen rokoteannoksena on saanut nyt 86 417 eteläkarjalaista, mikä vastaa 68 prosentin osuutta koko väestöstä. Tehosterokotteen on saanut 30 977 maakunnan asukasta.

16–64-vuotiaiden rokotekattavuus lähenee 75 prosenttia. Nyt ikäluokasta on rokotettu 54 674 eteläkarjalaista, mikä on 74,2 prosenttia koko ikäluokasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisissa luvuissa uusia tartuntoja merkattiin Lappeenrantaan viisi, Lemille kolme sekä Imatralle ja Ruokolahdelle kumpaankin yksi. Lisäksi Taipalsaarelta korjattiin takautuvasti pois yksi tartunta.

Etelä-Karjalassa on nyt todettu koko koronaepidemian aikana THL:n mukaan 1228 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 878, Imtaralla 225, Taipalsaarella 37, Ruokolahdella 21, Lemillä 19, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Koko Suomessa todettiin perjantaina THL:n mukaan 302 uutta koronatartuntaa.

Uutisvuoksi uutisoi eilen Immolan varuskunnassa Imatralla ilmi tulleesta koronatartunnasta. Eksoten mukaan altistuneita ei kuitenkaan ehtinyt liikkua varuskunnan ulkopuolelle.

Juttua muokattu 9.7.2021 kello 13.01: Lisätty THL:n tiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka