Imatralla kaksi uutta koronatartuntaa, Eksoten testeissä todettu kuusi uutta tapausta – Rokotusaikoja on tarjolla maakunnassa nyt nopeastikin

Rokotekattavuus on kivunnut Etelä-Karjalassa yli 67 prosenttiin. Vapaita rokotusaikoja on tarjolla esimerkiksi Ruokolahdella ensi viikolle.

Eteläkarjalaisista ensimmäisen koronarokotteensa on saanut 67,2 prosenttia koko maakunnan väestöstä. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) testeissä on tullut ilmi kuusi uutta koronavirustartuntaa. Positiiviset testitulokset on kirjattu tiistaille 6. heinäkuuta, jolloin otettiin yhteensä 385 koronatestiä.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on 0–5.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa merkattiin Etelä-Karjalaan kuusi uutta tartuntaa, joista Lappeenrantaan kolme, Imatralle kaksi ja Taipalsaarelle yksi. Koko Suomessa todettiin keskiviikkona THL:n mukaan 258 uutta koronatapausta.

Koko maakunnassa on todettu THL:n mukaan koronaepidemian aikana nyt yhteensä 1214 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 869, Imatralla 223, Taipalsaarella 38, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä kertoi eilen, että Etelä-Karjala pysyy toistaiseksi koronaepidemian perustasolla kasvavista ilmaantuvuusluvuista huolimatta. Ryhmän mukaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen on kuitenkin lähellä.

Epidemian kolme vaihetta ova​t ​perustaso​, kii​htymisvaihe ja leviämisvaihe.

Etelä-Karjalan koronarokotuspisteisiin on vapaita aikoja vielä lähipäiville. Eksoten mukaan Lappeenrannassa Ison-Kristiinan rokotuspisteeseen voi saada ajan lauantaille 10. heinäkuuta sekä sunnuntaille 11. heinäkuuta.

Ensi viikolle vapaita aikoja on vielä Lappeenrannassa, Parikkalassa, Ruokolahdella, Taipalsaarella, Lemillä, Savitaipaleella ja Luumäellä. Eksote muistuttaa, että rokotteet estävät tartuntoja tehokkaasti, eritoten kahden annoksen jälkeen.

Ensimmäisen rokotteen saaneita eteläkarjalaisia on nyt 85 373, mikä vastaa hieman yli 67 prosentin osuutta koko väestöstä. Tehosterokotteen saaneita on 29 186, eli lähes 23 prosenttia koko maakunnan väestöstä.

Juttua muokattu 7.7. klo 12.55: Lisätty THL:n tiedot ja tiedot Eksoten vapaista rokotusajoista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka