Eksoten testeissä todettu neljä uutta koronatapausta – Imatralla yksi tartunta, Lappeenrannassa kaksi

Eksoten Tuula Karhulan mukaan 80 prosenttia eteläkarjalaisista voisi olla saanut molemmat koronarokoteannoksensa loppusyksyyn mennessä. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo perjantain tilannepäivityksessään neljästä uudesta koronatapauksesta.

Positiiviset testitulokset on kirjattu torstaille 1. heinäkuuta, jolloin Eksote otti yhteensä 390 koronatestiä.

Eteläkarjalaisista ensimmäisen rokotepiikkinsä on saanut noin 65 prosenttia. Etelä-Karjalan alueellisen koronaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula arvioi aiemmin, että valtaosa maakunnan asukkaista olisi saanut toisenkin rokotteensa loppusyksyyn mennessä.

– On realistista odottaa, että loppusyksyyn mennessä yli 80 prosenttia eteläkarjalaisista on saanut tehosterokotteen, Karhula totesi.

Imatralla kaikkiaan 219 tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) raportoi kuntakohtaisissa tartuntaluvuissaan kolmesta uudesta koronatapauksesta Etelä-Karjalassa, joista kaksi tuli ilmi Lappeenrannassa ja yksi Imatralla.

Lappeenrannassa on nyt todettu THL:n mukaan koko epidemian aikana 849 tartuntaa ja Imatralla 219.

Muista Etelä-Karjalan kunnissa tartuntoja on todettu Taipalsaarella 37, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Koko maakunnan tartuntamäärä on perjantain jälkeen 1189.

Suomessa todettiin perjantaina THL:n mukaan 216 uutta tartuntaa.

Juttua muokattu 2.7.2021 kello 12.30: Lisätty THL:n tiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka