THL kirjasi Etelä-Karjalaan 17 uutta koronatartuntaa, joista Imatralle viisi – Tiistaina testattujen määrä kesäkuun suurin yksittäisenä päivänä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri otti tiistaina 29. kesäkuuta 421 testiä, mikä on kesäkuun suurin määrä yksittäisenä päivänä. Arkistokuva. Kai Skyttä

Joonas Laine

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) keskiviikkoisissa kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa Etelä-Karjalaan kirjattiin 17 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 11 todettiin Lappeenrannassa, viisi Imatralla ja yksi Taipasaarella.

Etelä-Karjalassa on todettu nyt THL:n tilastojen mukaan koko epidemian aikana yhteensä 1186 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 847, Imatralla 218, Taipalsaarella 37, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Koko Suomessa todettiin THL:n mukaan keskiviikkona 355 uutta koronavirustartuntaa.

Mille alueelle tartunnat luokitellaan?

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) taas kertoo tilannepäivityksessään neljästä uudesta sen testeissä havaitusta koronavirustapauksesta.

Positiiviset testitulokset on merkattu tiistaille 29. kesäkuuta, jolloin Eksote otti kaikkiaan 421 koronavirustestiä. Testattujen määrä on kesäkuun suurin yksittäisenä päivänä. Edellisen kerran 400 testatun raja ylitettiin 1. kesäkuuta, jolloin testejä otettiin 406.

Etelä-Karjalan alueellisen koronaryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan Eksoten ja THL:n lukujen välillä on tällä hetkellä isoakin vaihtelua Venäjän rajanylittäjien ja rajatestien vuoksi.

– Eksote laskee oman alueensa koronatartunnoiksi ne, jotka on todettu täällä oleskelevilla ihmisillä. THL puolestaan laskee Etelä-Karjalan tartunnoiksi sellaisiakin tartuntoja, joiden kantaja asuu tai oleskelee jossain muualla.

Karhula myös muistuttaa, että THL saattaa vielä jälkikäteen tarkentaa alueellisia tartuntalukuja.

Etelä-Karjalan alueellinen koronaryhmä kertoi tiistaina, että Etelä-Karjalassa on varauduttava koronatilanteen huonontumiseen, mihin on syynä deltavariantin leviäminen Venäjältä.

Uutinen päivitetty 30.6. klo 16.59 Tuula Karhulan kommenteilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka