Eksoten testeissä tullut ilmi viisi uutta koronavirustartuntaa – Vajaat 64 prosenttia eteläkarjalaisista on saanut ensimmäisen rokotteen

Yksi koronaviruksen leviämistä ehkäisevistä keinoista on turvavälin pitäminen. Arkistokuva. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) testeissä on tullut ilmi viisi uutta koronavirustartuntaa, Eksote kertoo.

Positiiviset testitulokset on kirjattu maanantaille 28. kesäkuuta, jolloin koronatestejä otettiin kaikkiaan 347. Vaikka Eksoten tartuntamäärät ovat olleet viime päivinä suuria, varsinaisesti maakunnan alueella asuvilla niitä on todettu vähän. Myös sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on pysynyt Etelä-Karjalassa jo pidemmän aikaa välillä 0–5.

Eksoten viimeisimmän rokotepäivityksen mukaan eteläkarjalaisista ensimmäisen rokotteensa on saanut rahtusen alle 64 prosenttia koko väestöstä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kirjasi kuntakohtaisissa tartuntaluvuissaan Lappeenrantaan kaksi uutta tartuntaa ja Luumäelle yhden. Muissa Etelä-Karjalan kunnissa määrät pysyivät samoina.

Lappeenrannassa on THL:n tilastojen mukaan todettu nyt koko epidemian aikana 836 koronatartuntaa, Imatralla 213, Taipalsaarella 36, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7. Koko Etelä-Karjalassa tartuntoja on todettu siis 1169.

Koko Suomessa todettiin tiistaina THL:n mukaan 219 koroatartuntaa.

Juttua muokattu 29.6.2021 kello 13.27: Lisätty THL:n tiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka