Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pietarissa matkustaneiden koronavirustapausten määrä on kasvanut – Missä tahansa linja-autossa on voinut altistua

Torstain jälkeen ei ole tietoa, kuinka paljon koronatapauksia on todettu milläkin paikkakunnalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedotteessa kerrotaan, että Pietarissa käyneiden jalkapallofanien matkustajilla on todettu useita koronavirustapauksia. Suomen tietotoimiston (STT) saamien tietojen mukaan tartuntoja on ollut yli 120.

Tartuntoja on ollut niin paljon, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut altistua matkan aikana.

Juhannusviikonlopun aikana THL:n koronakartassa on ollut tekninen vika. Perjantaina ei saatu tietoja, kuinka monta koronatapausta milläkin paikkakunnalla on ollut. Lauantaina koronakartta päivittyi normaalisti. Perjantain ja lauantain aikana Imatralla todetiin yksi uusi koronatartunta.

THL kehottaa Pietarista palanneita välttämään kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutumaan koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta. Testiin tulee hakeutua jo juhannusviikonlopun aikana.

Myös niiden henkilöiden, jotka ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen palanneiden kanssa, tulee hakeutua oireiden ilmetessä matalalla kynnyksellä. Koronavirustestit ovat maksuttomia testattavalle, ja testiin voi hakeutua koti- tai oleskelupaikkakunnalla.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

Uutinen päivitetty 26.6. kello 13.36. Lisätty tieto koronakartan toimimisesta normaalisti sekä Etelä-Kymenlaakson perjantain ja lauantain aika todettujen tartuntojen määrä.