Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OKM jakoi kulttuurilaitoksille koronatukia – Teatteri Imatralle 93 000 euroa

Nyt jaetut avustukset on tarkoitettu korvaamaan kuluvan vuoden tulonmenetyksiä.

Valtionosuusjärjestelmään kuuluville kulttuurilaitoksille on myönnetty lisäavustusta paikkaamaan koronan talousvaikutuksia, tiedottaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisäavustus on myönnetty vuoden toisessa lisätalousarviossa. Rahaa jakaessa on otettu huomioon laitosten arvio tulonmenetyksistä vuoden 2021 osalta sekä alkuvuoden aikana laitoksissa syntyneet säästöt.

Imatralla lisärahoitusta sai tällä hakukierroksella Teatteri Imatra, jonka saama tukisumma on 93 000 euroa.

Muualla maakunnassa tukea saivat Lappeenrannan kaupunginteatteri, kaupunginorkesteri sekä Lappeenrannan kaupungin omistamat museot. Näiden saama tukisumma oli yhteensä 177 000 euroa.

Valtionosuutta saavat museot, orkesterit ja teatterit hakivat tukea kautta maan yhteensä 23 miljoonaa euroa. Laitokset saivat lisäavustusta yhteensä 15,5 miljoonaa euroa.

Tukea hakivat ja saivat lisäksi kansalliset taidelaitokset, kuten esimerkiksi Kansallisooppera ja -teatteri.

– Kulttuurin toimijoille myönnetyillä tukipaketeilla on pyritty siihen, että meidän suomalainen taiteen ja kulttuurin kenttä selviää tämän kriisin yli, kommentoi tiedotteessa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.