Imatralla on havaittu sinilevää Immalanlietteellä sekä Raution ja Ukoskan uimarannoilla

Imatran virallisilla uimarannoilla on tehty tiistaina levähavaintoja. Toistaiseksi kaupungin uimarannoista Lempukka on ainoa, missä levähavaintoja ei ole tehty.

Imatran uimarannoilla on havaittu tiistaina sinilevää useammalla uimarannalla. Sinilevähavaintoja on tehty Immalanlietteellä sekä Raution ja Ukonlinnan uimarannoilla.

Immalanlietteen uimarannan pukusuojan seinään on laitettu kyltti varoittamaan uimareita levästä. Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että sinilevä on vaarallista sekä ihmisille että eläimille, eikä veteen saa mennä uimaan.

Sinilevä voi aiheuttaa ihmiselle iho-oireita, pahoinvointia, mahakipua, ripulia, oksentelua tai flunssan kaltaisia oireita kuten nuhaa, päänsärkyä, silmien ärsytystä ja kuumetta.

Jos olet uinut sinileväisessä vedessä, peseydy huolellisesti puhtaalla vedellä ja saippualla.

Toistaiseksi Lempukan uimarannalla ei ole tehty levähavaintoja. Imatran virallisten uimarantojen levätilannetta voi seurata kaupungin kotisivujen kautta.

Valtakunnallista sinilevätilannetta voi seurata valtion ympäristöhallinnon Järviwiki-palvelussa. Omat sinilevähavainnot voi kirjata havaintolähetti-palveluun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka