Eksote: Etelä-Karjalassa todettiin viikonlopun aikana viisi uutta koronatartuntaa – THL:n kuntakohtaisissa luvuissa lisäyksiä Lappeenrantaan ja Parikkalaan

Tänään koronarokotteita saavat Etelä-Karjalassa jo 12–15-vuotiaat nuoret, jotka kuuluvat riskiryhmään 1. Arkisto/Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo maanantain tilannepäivityksessään, että viikonlopun aikana sen testeissä todettiin viisi uutta koronatapausta.

Positiivisista testituloksista merkattiin kaksi lauantaille sekä sunnuntaille ja yksi perjantaille 18. kesäkuuta. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on edelleen 0–5.

Viimeisimmän rokotekattavuuspäivityksen mukaan eteläkarjalaisista on rokotettu 78 068, mikä vastaa 61,5 prosentin osuutta koko väestöstä.

Tänään maanantaina rokotteiden antaminen on aloitettu myös niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat riskiryhmään 1. Rokotuksia annetaan nuorten ikäryhmälle Lappeenrannassa Iso-Kristiinan rokotuspisteellä ja Imatralla Torigallerian pisteellä. Lisää aiheesta täältä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) merkkasi kuntakohtaisissa tartuntaluvuissaan maanantaina Lappeenrantaan kaksi uutta tartuntaa ja Parikkalaan yhden.

Etelä-Karjalassa on koko epidemian aikana THL:n tilastojen mukaan todettu nyt 1 154 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 824, Imatralla 212, Taipalsaarella 35, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa 16, Luumäellä 13, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka