Etelä-Karjala jäi virallisissa mittauksissa vielä alle +30 asteen, sunnuntai-illalle varoitus erittäin tukalasta helleaallosta

Suomessa ylitettiin lauantaina 30 asteen raja, kun Heinolassa elohopea kiiri 30,1 asteeseen.

Etelä-Karjalassa ei Ilmatieteen laitoksen virallisten mittauspisteiden mukaan ylletty aivan yhtä korkeisiin lukemiin. Kuuminta oli Parikkalan Koitsanlahdella, jossa viiden aikaan iltapäivällä lämpöä oli 29,2 astetta.

Lappeenrannassa lämpötila ylsi kolmen aikaan 28,9 asteeseen Lepolan mittauspisteellä ja 28,7 asteeseen lentoasemalla.

Sunnuntaina lämpötilan ennustetaan nousevan 31 asteeseen. Ilmatieteen laitos arvioi, että ensiviikon alussa Etelä-Karjalan länsipuolella mittari näyttää 32 astetta ja idässä 33 astetta.

Luvassa erittäin tukalaa hellettä

Etelä-Karjalassa on voimassa hellevaroitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan odotettavissa on tukalaa hellettä sunnuntai-iltapäivään asti. Sunnuntai-illasta keskiviikon ja torstain väliseen yöhön asti erittäin tukalan helleaallon todennäköisyys on 40 prosenttia.

Ilmatieteen laitoksen sivuilla muistutetaan, että helleaalto voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Hellevaroituksen aikana tulisi välttää kuumalle altistumista, vähentää fyysistä rasitusta, pitää taukoja, pukeutua säähän sopivasti, juoda ja syödä riittävästi sekä huolehtia riittävästä suolojen saannista. Lisäksi on tärkeää huolehtia läheisistä, jotka eivät osaa ehkä huolehtia itsestään.

Juttua muokattu 20.18: Ilmatieteen laitoksen kirjoitusasu korjattu.

Ilmatieteen laitos

Helle

Ilmatieteen laitoksen mukaan tukala helle tarkoittaa, että vuorokauden ylin lämpötila on +27 astetta ja keskilämpötila +20 astetta.

Erittäin tukalassa helteessä vuorokauden ylin lämpötila on +30 astetta ja keskilämpötila +24 astetta.

Äärimmäisen tukalassa helteessä vuorokauden ylin lämpötila on +35 astetta ja keskilämpötila +28 astetta.

Lähde: Ilmatieteen laitos

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka