Koronarokotuksia annetaan maanantaista lähtien 12–15-vuotiaille – Eksoten ajanvaraus aukeaa riskiryhmään 1 kuuluville nuorille

12-15 -vuotiaat nuoret voivat varata koronarokotusajan soittamalla Eksoten ajanvarausnumeroon.

Rokotteita saadaan kuntien väkimäärän mukaisesti. Arkisto/Päivi Halonen

Fanni Helenius

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on avannut koronarokotuksen ajanvarauksen 12–15-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville henkilöille. Ryhmän rokotukset aloitetaan maanantaina 21.6.2021.

Rokotuksia annetaan nuorten ikäryhmälle Lappeenrannassa Ison-Kristiinan rokotuspisteellä ja Imatralla Torigallerian pisteellä. Rokotusajan voi varata soittamalla Eksoten koronarokotusajanvarausnumeroon.

Riskiryhmän 1 jälkeen 12–15-vuotiaista rokotetaan riskiryhmä 2.

Jos nuori ei kykene tai halua päättä rokotuksestaan itse, suostumus kysytään nuoren huoltajalta. Tällöin suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta.

16 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kannattaa varata rokotusaika mahdollisimman pian, jos ensimmäinen rokote on ottamatta. Heinäkuussa Eksotelle saapuvat koronarokotteet on tarkoitettu pääasiassa tehosterokotuksiin. Ajan rokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta.

Tiedotteen mukaan Eksote ei voi aikaistaa toisen rokotteen antamista tilanteessa, jossa rokotettavalla on tulossa ulkomaille suuntautuva työmatka tai opiskelurupeama.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka