Eksote tarjoaa nyt koronarokotetta kaikille 16 vuotta täyttäneille – Yli kolmekymppisten kannattaa varata oma rokotusaika mahdollisimman pian

Eksoten sähköinen ajanvaraus ei toimi viikonloppuna käyttökatkon vuoksi. Ajanvaraus todennäköisesti myös ruuhkautuu torstaina, kun kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata ajan koronarokotukseen.

Eksote ulottaa koronarokotukset kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin. Anu Kiljunen

Anne Kokkonen

Koronarokotukset laajenevat Etelä-Karjalassa kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ottaa uuden ikäluokat ajanvarauksen piiriin torstaina 10. kesäkuuta.

Eksotessa toivotaan, että 30 vuotta täyttäneet varaisivat oman aikansa mahdollisimman pian, sillä torstaina ajanvaraus todennäköisesti ruuhkautuu.

Sähköinen ajanvaraus ei toimii viikonloppuna käyttökatkon takia. Katko alkaa perjantaina 11. kesäkuuta kello 21 ja jatkuu seuraavaan maanantaiaamuun kello kahdeksaan.

Hyvä suoja rokotteilla

Eksote käyttää tällä hetkellä joko Pfizer–Biontechin tai Modernan rokotetta kaikille alle 65-vuotiaille. Nämä molemmat Covid-19-rokotteet ovat niin sanottuja mRNA-rokotteita, ja Eksoten tiedotteen mukaan ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi oireettomien ja oireellisten tartuntojen estämisessä.

Molemmat mRNA-rokotteet antavat noin 95-prosenttisen suojan oireelliselta koronavirusinfektiolta. Rokotteiden teho alkaa vaikuttaa noin 12 vuorokautta ensimmäisen rokotuksen jälkeen, ja yhdelläkin rokotteella saavutetaan lyhytaikaisesti merkittävä suoja tautia vastaan.

Eksote suosittelee rokotteen ottamista myös loma-aikana, jotta mahdollisimman moni saisi suojan Covid-19-taudilta.

Rokotusaika varataan itse

Vapaana olevia rokotusaikoja kannattaa tarkastella viikoittain, koska aikoja avataan lisää rokotesaatavuuden mukaisesti. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät Eksoten koronarokotussivuilta kohdasta miten varaan ajan koronarokotukseen.

Eksote muistuttaa, että rokotusaika varataan aina itse joko soittamalla tai sähköisen asiointipalvelun kautta. Eksote ei kutsu asiakkaita rokotuksiin puhelimitse eikä kirjeellä.

Ajan koronarokotukseen voi varata Eksoten asiointipalvelun kautta. Asiointipalvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista, eli sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset. Ellei ajanvaraus Eksoten asiointipalvelun kautta ole mahdollista, voi ajan varata puhelimitse.

Eksoten koronarokotusneuvonta ja -ajanvarauspuhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–16 numerossa 05 352 2355.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka