Jalkapallohuuma huolestuttaa Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmää – Juhlien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa tulee käyttää harkintaa

Tällä hetkellä huolta herättävät erilaiset isot kokoontumiset, joissa muodostuu tiiviitä väkijoukkoja.

Kuvituskuva Anu Kiljunen

Susanna Koivisto

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä on huolissaan isoista kokoontumisista, kuten tällä viikolla alkavista jalkapallon Euroopan mestaruus -kilpailuista.

– Tällä hetkellä tartunnat tulevat pääosin Etelä-Karjalan ulkopuolelta, ja huolta herättävätkin nyt erilaiset isot kokoontumiset, joissa muodostuu tiiviitä väkijoukkoja, esimerkiksi tällä viikolla alkavat jalkapallon EM-kisat, kertoo tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tiedotteessa.

Koska Etelä-Karjala on koronavirusepidemian perustasolla, voimassa ei ole yksityistilaisuuksien osallistujamäärää koskevaa suositusta. Tilaisuuksia on kuitenkin huomioitava hyvä käsihygienia sekä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käyttö ja turvavälit. Yksityistilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana.

Tilannekuvaryhmä suosittelee, etteivät eteläkarjalaiset osallistuisi tilaisuuksiin kiihtymis- ja leviämisvaiheiden alueilta, eikä näiltä alueilta kutsuttaisi henkilöitä Etelä-Karjalassa järjestettäviin juhliin. Ryhmä muistuttaa, että juhlien järjestämisessä ja niihin osallistumisessa tulee käyttää harkintaa.

Karhula sanoo, että epidemian perustasolla on tärkeää hakeutua testeihin pienistäkin oireista, jotta tartunnat saadaan nopeasti kiinni ja tartuntaketjut jäljitettyä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka