Eksote kertoi tiistaina kahdesta positiivisestä testituloksesta – THL pyyhki yhden Parikkalaan merkatun koronatartunnan pois

Etelä-Karjala on koronavirusepidemiassa perustasolla. Arkistokuva. Kai Skyttä

Joonas Laine

Etelä-Karjalassa on todettu tiistaina kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote.

Positiiviset testitulokset on merkattu maanantaille 7.6., jolloin Eksoten alueella otettiin 276 koronavirustestiä. Etelä-Karjalassa on koronaepidemian aikana todettu Eksoten tilastojen mukaan nyt yhteensä 1211 koronatartuntaa.

Etelä-Karjalassa ollaan koronavirusepdiemian alimmalla eli perustasolla, jonne maakunnassa siirryttiin toukokuun lopussa. Epidemian muut vaiheet ovat kiihtymis- ja leviämisvaihe.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seurannassa Etelä-Karjalan tartuntamääriä korjattiin takautuvasti, kun Parikkalassa ilmoitetuista tartunnoista otettiin yksi pois. Muiden Etelä-Karjalan kuntien lukemat pysyivät ennallaan.

THL on kirjannut nyt koko epidemian aikana Etelä-Karjalaan 1131 koronatartuntaa. Lappeenrannassa niistä on todettu 810, Imatralla 206, Taipalsaarella, Ruokolahdella 19, Lemillä 16, Parikkalassa 14, Luumäellä 13, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Koko maassa tiistaina todettiin THL:n mukaan 113 uutta tartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka