Hallitus pidensi maahantulon rajoituksia juhannusviikon loppuun – Ravintolarajoituksiin helpotusta Etelä-Karjalassa

Perustasolla ravintolat saavat olla auki yöllä yhteen asti ja anniskelu on sallittu puoleenyöhön.

Maahantulon rajoitukset jatkuvat ainakin 27. kesäkuuta asti. Arkistokuva Imatran raja-asemalta. Minna Mänttäri

Ilkka Hemmilä 

Hallitus on päättänyt jatkaa maahantulon rajoituksia 27. kesäkuuta asti.

Päätöksen syynä on koronapandemian jatkuminen ja se, ettei riittäviä toimenpiteitä rajoitusten korvaamiseksi ole vielä käytössä, sisäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Vastedes Suomen ja muiden EU- tai Schengen-maiden välisessä lentoliikenteessä aiotaan sallia työhön liittyvä matkustaminen. Myös opiskelijoille sallitaan saapuminen Suomeen opintoihin liittyvää harjoittelua varten. Muutos astuisi voimaan ensi maanantaina eli 7. kesäkuuta alkaen.

Ulkorajaliikenteessä eli muiden kuin EU- ja Schengen-maiden osalta voimassaolevat rajoitukset säilyvät ennallaan.

Rajoitukset on poistettu Suomen ja Australian, Etelä-Korean, Israelin, Singaporen, Ruandan ja Uuden-Seelannin välisestä liikenteestä kyseisten maiden asukkaiden osalta matalan koronariskin vuoksi. Muiden maiden osalta maahantulon rajoitukset jatkuvat 27. kesäkuuta asti.

Etelä-Karjalan ravintolarajoitukset lievenevät kahdella tunnilla

Ravintoloiden koronarajoitukset hellittävät Etelä-Karjalassa, Varsinais-Suomessa ja Länsi-Pohjassa perjantaista alkaen. Valtioneuvosto muutti asiaa koskevaa asetusta torstaina.

Etelä-Karjalassa otetaan käyttöön perustason rajoitukset, jolloin toimintarajoitukset lievenevät kahdella tunnilla. Perustasolla ravintolat saavat olla auki yöllä yhteen asti ja anniskelu on sallittu puoleenyöhön.

Koko maassa baarien sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista ja muissa ravintoloissa 75 prosenttia. Asiakaspaikkarajoitukset eivät ole voimassa terasseilla eivätkä ne koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka