Eksote alkaa rokottaa kaikkia yli 35-vuotiaita, koska vapaita aikoja oli sadoittain – Pian vuoroon pääsevät kolmekymppisetkin

Vapaita rokotusaikoja on ollut etenkin Lappeenrannan seudulla.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on jälleen laajentanut koronarokotusten antamista yhtä ikäluokkaa nuorempiin. Nyt rokotusajan voivat varata kaikki 35 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

– Päädyimme siihen, kun katsoimme vapaana olevia aikoja. Niitä oli ensi ja seuraavalle viikolle useita satoja. Todennäköisesti avaamme rokotusajat pian myös kaikille yli 30-vuotiaille, kertoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto Eksotelta.

Imatran seudulla ei Kuiton mukaan ole tarjolla rokotusaikoja samalla tavalla kuin Lappeenrannan seudulla, koska maakunnan itäisissä osissa väestö on vanhempaa.

– Rokotuskattavuus on Imatran päässä kuitenkin reilut neljä prosenttia suurempi kuin Lappeenrannan päässä, Kuitto huomauttaa.

Kuitto tähdentää vielä, että jos joku on saanut ensimmäisen rokoteannoksensa työterveydestä ja hakee toisen annoksen Eksotelta, olisi tärkeää ottaa mukaan rokotuksesta saatu lappu.

– Olisi tärkeä tietää, minkä rokotteen ja milloin asiakas on saanut aikaisemmin ja milloin on kakkosrokotuksen aika, jotta asiakas saa oikeanlaisen rokotteen oikea-aikaisesti. 1. ja 2. rokoteannoksen väli on 12 viikkoa.

Tämä koskee muun muassa Eksoten yhteistyökumppanin Terveystalon rokottamia henkilöitä. Mikäli rokotelappua ei löydä, voi rokotustiedon tulostaa Omakannasta. Omakannasta voi tulostaa kansallisen rokotustodistuksen, Kuitto sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka