Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso myy Sachsenin paperitehtaansa Saksassa sveitsiläiselle perheyritykselle

Uusi omistaja Model Group muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoo myyvänsä Saksan itäosassa Eilenburgissa sijaitsevan Sachsenin paperitehtaan. Ostajana on sveitsiläinen perheyritys Model Group.

Sachsenin tehdas valmistaa keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia.

Sopimuksen mukaan Model Group vastaa tehtaan toiminnasta sen jälkeen, kun kauppa on tehty. Stora Enso jatkaa kuitenkin Sachsenin paperituotteiden myyntiä ja jakelua 18 kuukauden ajan kaupan solmimisesta. Tämän jakson jälkeen Model Group muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi.

– Uskomme, että Model Group on hyvä omistaja, joka varmistaa Sachsenin tehtaan pitkän aikavälin kehityksen, kommentoi Stora Enson paperidivisioonan johtaja Kati ter Horst tiedotteessa.

Kaikki Sachsenin tehtaan 230 työntekijää siirtyvät kaupan myötä Model Groupin palvelukseen. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Sachsenin tehtaan myynti on jatkoa Stora Enson paperintuotannon nopealle supistumiselle. Huhtikuussa yhtiö kertoi aikovansa lopettaa paperin ja sellun valmistuksen Kemin Veitsiluodon ja Ruotsin Kvarnsvedenin tehtailla. Veitsiluodossa työt loppuisivat 670 ihmiseltä ja Ruotsissa 440:ltä.

Oulun tehtaansa Stora Enso on jo viime vuosina muuntanut paperintuotannosta pakkauskartongin valmistukseen. Oulun tehtaalla yksi paperikone muunnettiin kartonkikoneeksi ja toinen paperikone suljettiin.