Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotustodistuksia alkoi ilmestyä Omakantaan – Etelä-Karjalan rajoitukset ennallaan parantuneesta koronatilanteesta huolimatta

Koronatilanne Etelä-Karjalassa on yhä parantunut, totesi alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmätilanne keskiviikon kokouksessaan.

Reilu viikko sitten annetut kokoontumissuositukset pysyvät silti yhä voimassa.

Toukokuun loppuun asti maakunnassa voi järjestää sisätiloissa enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Sen jälkeen eli kesäkuun alusta kesäkuun puoliväliin asti, sisätiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Sama määräys on voimassa kesäkuun puoliväliin asti rajatuissa ulkotiloissa.

Määräykset perustuvat Aluehallintoviraston (AVI) tartuntatautilakia koskeviin päätöksiin.

Rokotustodistukset Omakantaan vaiheittain

Matkustamaan mieliville iloinen uutinen on, että kansalliset koronarokotustodistukset ovat tulleet osalle rokotetuista saataville Omakantaan keskiviikkona kello 12.

Rokotustodistukset tulevat näkyviin vaiheittain, eli kaikki eivät saa todistusta Omakannasta vielä tänään. Eksote kertoo tiedottavansa, kun ne ovat myös Etelä-Karjalassa saatavilla.

Kansallinen rokotustodistus käy vain matkustamiseen ja vain silloin, jos kohdemaa hyväksyy sen.

Heinäkuussa otetaan käyttöön EU:n yhteinen koronatodistus, joka sisältää todistuksen koronarokotuksista, negatiivisesta testituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista.

Etätyösuositus ennallaan

Tilannekuvaryhmä suosittelee, että sisällä tai ulkona ei järjestetä yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä sellaisiin myöskään osallistuta. Suositus on voimassa kesäkuun puoliväliin asti.

Yksityistilaisuuksien suositus on yleisötilaisuuksia pienempi, sillä yksityistilaisuuksissa on vaikeampi pitää turvavälejä kuin järjestetyissä ulkotilaisuuksissa, työryhmä toteaa.

– Rajoituksia höllennetään kyllä epidemiatilanteen mukaisesti, mutta nyt on järkevää odottaa perjantaina annettavat valtakunnalliset uudet toimintaohjeet ja tilanteen stabiloituminen, jotta emme joutuisi muuttamaan suosituksia edes takaisin, kommentoi tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tiedotteessa.