Yli 40-vuotiaat voivat nyt varata rokotusajan Eksotessa – Huolta aiheuttaneet yli 50- ja 60-vuotiaat ovat jonkin verran aktivoituneet rokotettavaksi

Rokotusaikoja 40-vuotiaille on vapaana erityisesti Lappeenrannassa, jossa voi päästä rokotettavaksi jo lauantaina.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote avaa uuden ikäryhmän koronavirusrokotuksille. Tiistaista iltapäivästä alkaen rokotusajan voivat varata kaikki yli 40-vuotiaat, kertoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.

Ajan saa todennäköisesti varattua viikon sisälle, etenkin ensi viikolle, ja esimerkiksi Lappeenrannassa oli tiistain tilanteen mukaan aikoja vapaana myös lauantaille. Imatralla ja maakunnan pohjoispäässä aikoja on ollut niukemmin.

Kuiton mukaan yli 50-vuotiaiden ja yli 60-vuotiaiden ikäryhmät ovat jonkin verran aktivoituneet rokotuksiin. Aikaisemmin heidän heikko kiinnostuksensa rokotuksiin huolestutti Eksotessa. Luvut kuitenkin paranevat koko ajan.

– Voi olla, että noissa ikäryhmissä on odotettu sitäkin, että yksityiset työterveystoimijat alkavat antaa rokotuksia työpaikoilla. Ne ovat nyt aloittamassa rokottamisen, kun ovat vasta nyt saaneet rokotetta, Kuitto kertoo.

Rokotukseen turha odottaa kutsua

Ketään ei Etelä-Karjalassa tällä hetkellä erikseen kutsuta kirjeitse tai puhelimitse rokotuksiin, vaan niihin hakeutuminen on jokaisen omalla vastuulla.

– Vieläkin toivotaan, että aktivoiduttaisiin, että saataisiin rokotuskattavuus kaikissa ikäryhmissä nousemaan riittävän ylös, yli 70 prosentin ja siitäkin vielä.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastojenmukaan Eksoten alueella on yli 70-vuotiaista saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen yli 90-prosenttia ikäryhmästä, ja 60–69-vuotiaistakin yli 80-prosenttia. Ikäryhmän 50–54 rokotukset ovat vielä alle 70 prosentin.

Rokotteita on Kuiton mukaan saatu hieman aikaisempaa enemmän. Myös uutisotsikoita aiheuttanut Astra Zeneca on Kuiton mukaan käynyt rokotettaville hyvin, myös toisena annoksena. Sitä pistetään vain yli 65-vuotiaille.

Kuitto ei ole työssään kuullut rokotevastaisia puheita.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten päivittyvän rokotetilaston mukaan Etelä-Karjalan koko väestöstä on nyt 49 prosenttia saanut ainakin yhden koronarokoteannoksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka