Etelä-Karjalassa varmistui viikonloppuna seitsemän uutta koronavirustartuntaa, vastaanottokeskuksen tautiryväs näyttää sammuneen

Etelä-Karjalan tuoreimmat koronatartunnat eivät ole isompaa ryvästä, kertoo Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka. Kuvituskuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten mukaan maakunnassa on viikonlopun aikana varmistunut seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Eksoten koronasivujenmukaan tartuntoja varmistui perjantaina otetuista näytteistä yksi, lauantain näytteistä viisi, ja sunnuntaina otetuista näytteistä yksi.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo, että viikonlopun tapaukset eivät ole isompaa ryvästä.

– Pari tapausta on samassa perhepiirissä, ja pari on yhdessä työyhteisössä. Tapaukset jakautuvat Lappeenrannan ja Imatran välillä.

Imatran vastaanottokeskuksessa jokin aika sitten ilmaantunut eteläafrikkalaisen muuntoviruksen aiheuttama tautiryväs näyttää nyt sammuneen, eikä se levinnyt keskuksen ulkopuolelle, Raasakka arvioi.

THL: Maanantaina yksi tartunta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tilastoi maanantaina yhden uuden koronavirustartunnan Lappeenrantaan. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tilastoluvut pysyivät ennallaan.

Eksoten alueella on nyt koko pandemian aikana todettu tartuntoja 1 183 kappaletta. Etelä-Karjalan väestöstä 46 prosenttia on saanut vähintään yhden annoksen koronarokotetta.

Sairaalahoidossa on Eksotella 0–5 koronapotilasta.

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina 18. toukokuuta arvioimaan taudin tilannetta maakunnassa.

THL:n mukaan taudin ilmaantuvuusluku Etelä-Karjalassa oli maanantaina 23,6.

Koko Suomessa uusia koronatartuntoja todettiin maanantaina 144.

Juttua päivitetty 17.5 klo 14.34 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka