Toinen perättäinen nollapäivä Etelä-Karjalassa

Koronanäytteitä otettiin keskiviikkona 432 ja torstaina 268.

Kuvituskuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen, Juho Maijala

Etelä-Karjalassa ei varmistunut yhtään uutta koronavirustartuntaa perjantaina. Kyseessä on jo toinen perättäinen päivä, kun Eksoten alueella otetuista koronanäytteistä ei löytynyt tartuntoja.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronakatsauksen mukaan koronanäytteitä otettiin keskiviikkona 432 ja torstaina 268.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL lisäsi perjantaina Lappeenrannan koronatartuntatilastoon kolme uutta tapausta. Eksote ja THL tilastoivat paikkakuntakohtaiset koronatapaukset eri tahtiin ja hieman eri periaattein.

THL:n tilaston mukaan Lappeenrantaan on tilastoitu koko pandemian ajalta nyt 807 koronatartuntaa, Imatralle 190, Taipalsaarelle 36, Ruokolahdelle 19, Lemille 16, Parikkalaan 15, Luumäelle 13, Savitaipaleelle 11 ja Rautjärvelle 7 tapausta.

THL:n tilaston mukaan koronatapauksia on kirjattu Etelä-Karjalaan 1 114, ja taudin ilmaantuvuusluku oli perjantaina 37. Eksoten mukaan maakunnassa on varmistunut 1 176 koronatapausta.

THL:n koronakartan mukaan Lappeenrannan ilmaantuvuusluku kahdelta viikolta on 33 ja Imatran 118,8. Muille Etelä-Karjalan kunnille ei ilmoiteta kahden viikon ilmaantuvuuslukua THL:n palvelussa.

Korona on Etelä-Karjalassa edelleen taudin leviämisvaiheessa, mistä on seurannut muun muassa kokoontumisrajoituksia ja tiukkoja rajoituksia ravintoloiden aukiololle.

Etelä-Karjalan alueellinen koronatilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 18. toukokuuta, jolloin asia on esillä.

Sairaalahoidossa Eksotella on koronapotilaita 0–5.

Uutista päivitetty 14.5. klo 14.07 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka