Kaksi valkoposkihanhea lensi sähköjohtoon Parikkalassa – Törmäyksen takia maastoa paloi ja noin 2000 asiakkaalta katkesi sähköt

Normaalisti linnut eivät onnistu aiheuttamaan yhtä laajaa sähkökatkoa, mutta keskiviikkona kyseessä oli erikoistilanne.

Kaksi sähköjohtoon lentänyttä valkoposkihanhea aiheutti maastopalon ja sähkökatkon Parikkalassa keskiviikkona. Linnut osuivat johtoon Parikkalan Saarella hieman ennen kello 19:ää.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arto Taina kertoo, että sähkölinjan vierestä paloi peltomaata noin kymmenen metriä kertaa kaksikymmentä metriä.

Paikalla oli ihmisiä, jotka huomasivat palon ja onnistuivat myös kastelemaan peltoa niin, ettei palo lähtenyt leviämään laajemmalle. Pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen.

– Hyvin hoidettu paikan päällä, Taina kiittelee kansalaisia.

Linnut kuolivat törmäyksessä, joka aiheutti puoli tuntia kestäneen sähkökatkon noin 2000 asiakkaalle. Parikkalan Valosta kerrotaan, että normaalisti linnut eivät johtoon törmäämällä pystyisi aiheuttamaan katkosta kuin enintään muutamalle sadalle asiakkaalle.

Nyt Särkisalmella on menossa sähköaseman saneeraus, minkä takia kytkennöissä on erikoistilanne ja katkos pääsi vaikuttamaan laajalle alueelle.

Parikkalan Valon vikapäivystyksen mukaan normaaliin tilanteeseen palataan perjantaina, mutta erikoiskytkentöjä joudutaan todennäköisesti tekemään vielä ensi viikolla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka