Eksote: 4 uutta koronatartuntaa, mutta Etelä-Karjalassa asuvilla ei yhtään – Eteläafrikkalainen virusmuunnos ei näytä levinneen Imatralla vastaanottokeskuksen ulkopuolelle

Kaksi tartuntaa todettiin Nuijamaan rajanylityspaikalla ja yksi lentokentällä.

Neljästä koronatartunnasta kaksi todettiin Nuijamaan rajanylityspaikalla ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Arkistokuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan sen alueelle kirjautui keskiviikkona neljä uutta koronavirustapausta. Positiiviset tulokset ovat ilmenneet tiistaina otetuista 193 näytteestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL lisäsi keskiviikkona koronasivullaan Lappeenrannan tilastoon yhden uuden koronatartunnan. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tilasto pysyi ennallaan.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo kuitenkin, että neljästä positiivisesta näytteestä kaksi on otettu Nuijamaan raja-asemalla ulkopaikkakuntalaisilta. Yksi positiivinen tulos on testattu lentokentällä henkilöltä, joka on kirjoilla Etelä-Karjalassa, mutta asuu muualla. Neljäskään ei asune Etelä-Karjalassa, mutta asiaa selvitetään.

– Tapaukset ovat muualle linkittyviä, Raasakka luonnehtii. Tältä näyttää alkuviikko, mutta katsotaan, miten meille käy seuraavina päivinä.

Eksotella ei ole Raasakan mukaan tietoa tai epäilyäkään, että Imatran vastaanottokeskuksessa jyllännyt koronan eteläafrikkalainen muunnos olisi levinnyt keskuksen ulkopuolelle.

– Myöskään henkilökunnalla ei ole ilmennyt tartuntoja, eli suojautuminen on ollut siellä hyvällä tasolla.

Ensimmäisten tartuntojen toteamisesta vastaanottokeskuksessa alkaa olla kulunut kolme viikkoa, joten tilanne alkaa Raasakan mukaan olla voiton puolella.

– Oletettavasti karanteeni voidaan päättää tämän viikon loppuun ja tilanne normalisoituu.

Vastaanottokeskuksen noin sadasta asukkaasta vajaa puolet sai koronavirustartunnan.

Etelä-Karjalan koronatilanteen paranemisessa alkaa näkyä Raasakan mukaan rokotuskattavuuskin, kun yli 16-vuotiaista on yli 50 prosenttia saanut ensimmäisen rokoteannoksen, ja tahti on ollut reipas.

Varianttiviruksen aiheuttamiin ryppäisiin liittyy kuitenkin aina riskejä.

– Sikäli varovaisia on oltu rajoitustoimien purkamisessa, Raasakka sanoo.

Sairaalahoidossa Eksotella on 0–5 koronaviruspotilasta. Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa edelleen leviämisvaiheessa.

Uutista päivitetty 12.5. kello 14.41 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka