Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapset ja nuoret pääsevät taas pelaamaan otteluita myös Etelä-Karjalassa – Aikuiset joutuvat ulkonakin odottamaan helpotuksia ainakin kiihtymisvaiheeseen saakka

Lasten ja nuorten pelitoiminta voi alkaa 15.5. alkaen Etelä-Karjalan ulkokentillä. Peleissä ei edellytetä kahden metrin turvaetäisyyden toteutumista, vaan lyhyet kontaktit ovat mahdollisia. Ottelut pitää edelleen järjestää ilman yleisöä.

– Vastuu terveysturvallisesta toiminnasta, sen suunnittelusta sekä ottelu- ja pelimatkoista on toiminnan järjestäjillä. Päätös osallistumisesta on lasten ja nuorten vanhemmilla, Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula sanoo.

Mikäli joku joukkueesta saa koronatartunnan pelireissulta, on edelleen mahdollista, että koko joukkue asetetaan karanteeniin.

Ensin ulos, sitten sisään

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta ulkona käynnistetään aikaisintaan alueen siirtyessä kiihtymisvaiheeseen. Hallituksen exit-strategiaan tukeutuen myös Etelä-Karjalassa on tarkoituksena viimeistään heinäkuussa sallia ulkona tapahtuvat aikuisten kilpa- ja harrastetapahtumat, jos tautitilanne sen sallii. Sisällä ryhmäharrastustoiminta käynnistyy vasta elokuussa.

Uimahallit ja kuntosalit voidaan tilannekuvaryhmän mukaan avata puolelle käyttäjämäärästä, mikäli alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen tai perustasolle. Jos alue on perustasolla, voidaan elokuussa toiminta käynnistää normaalisti.