Etelä-Karjalassa varmistui viikonloppuna 12 koronatartuntaa, kahdeksan niistä liittyi Imatran vastaanottokeskuksen massatestaukseen

Rokotuspiste Isossa-Kristiinassa. Kuvituskuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen, Juho Maijala

Etelä-Karjalassa varmistui viikonlopun aikana 12 uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan positiivisia koronatuloksia varmistui perjantaina otetuista näytteistä 10 ja lauantaina otetuista kaksi. Sunnuntaina otetuista näytteistä ei löytynyt koronaa.

Perjantain positiivisista näytteistä suurin osa liittyi Imatran vastaanottokeskuksen massatestaukseen, jossa paljastui 8 uutta koronatartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä on nyt Eksoten alueella koko pandemian ajalta 1 172 varmistettua tapausta. Korona on Etelä-Karjalassa leviämisvaiheessa.

Sairaalahoidossa on Eksotella 0–5 koronapotilasta.

​​Tilannekuva päivitetä​ä​​n Etelä-Karjalassa seuraavan kerran 11. toukokuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakatsauksen listassa Lappeenrantaan on maanantaina lisätty yksi ja Luumäelle yksi uusi koronatapaus.

Koronan ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden ajalta on Etelä-Karjalassa nyt 46,4. Ilmaantuvuus tarkoittaa tapauksia 100 000 asukasta kohti.

Juttua täydennetty 10.5. klo 13.25 THL:n tiedoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka