Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote pyytää poliisia valvomaan Imatran vastaanottokeskusta vielä ensi viikon ajan

Valvonnan oli alun perin tarkoitus päättyä sunnuntai-iltana.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisia jatkamaan karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomista Imatran vastaanottokeskuksessa. Poliisi käynnisti valvonnan Eksotelta saamansa virka-apupyynnön perusteella tämän viikon torstaina, ja se on oli tarkoitus päättyä sunnuntai-iltana.

Imatran vastaanottokeskuksessa todettiin ensimmäiset koronavirustartunnat 23. huhtikuuta. Tähän mennessä 99 asukkaasta 46:lla on todettu koronavirustartunta. Suurin osa sairastuneista on Eksoten tiedotteen mukaan jo parantunut, ja jatkotartunnat ovat olleet pääosin perheiden sisäisiä. Parhaillaan sairastavat ovat eristyksessä ja sairastumisvaarassa olevat ovat karanteenissa. Eristyksen ja karanteenien valvontaan on pyydetty poliisilta jatkovirka-apua 16. toukokuuta asti.

Vastaanottokeskuksen asukkaille on Eksoten mukaan toimitettu tietoa siitä, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat ja miten koronaan sairastuneen tulee toimia. Karanteeniin ja eristykseen määrätyillä henkilöillä on oikeus kiireellisiin terveydenhuollon palveluihin.