Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risujen poltto pihalla Vuoksenniskalla sai paloautot liikkeelle – Naapurissa olevasta kerrostalosta tehtiin ilmoitus, kun omakotitalon nurkalta näkyi savua ja liekkejä

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai Imatralla torstai-iltana ilmoituksen savuhavainnosta ja liekeistä omakotitalon lähellä Vaahterarinteessä Vuoksenniskalla.

Paloautojen saavuttua paikalle kävi ilmi, että kyse poltosta tynnyrissä, eikä pelastuslaitoksella ollut sammutustehtäviä.

– Viereisestä kerrostalosta oli havaittu savua ja liekkejä ja sieltä tehtiin ilmoitus, kertoo päivystävä palomestari Toni Jaako.

Risujen poltosta on tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle, mikäli poltto aiheuttaa merkittävää savunmuodostusta.

– Pelastuslain määritelmä merkittävästä savunmuodostuksesta on tulkinnanvarinan, mutta kyllä keväisin tulee ihmisiltä meille paljon ilmoituksia risujen polttamisesta. Niitä voi tehdä soittamalla tai ilmoittamalla pelastuslaitoksen nettisivulle, Jaako sanoo.

Vaikka jostain kohteesta olisikin tehty ilmoitus risujen poltosta, pelastuslaitos käy Toni Jaakon mukaan aina tarkistamassa tilanteen, jos vaaratilanteesta tulee ilmoitus.

Hälytys savusta ja liekeistä Imatran Vaahterarinteessä annettiin torstai-iltana kello 21.52. Paikalle lähetettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Imatralta, Imatran VPK:lta, Joutsenosta ja Ruokolahdelta.