Kuuden hengen kokoontumisrajoitus pysyy voimassa toukokuun loppuun Etelä-Karjalassa, mutta lasten ja nuorten osalta koronarajoituksia aletaan jo purkaa

Kesäleireistä ja kesän tapahtumista ei tilannekuvaryhmän mukaan voida vielä tehdä alueellisia linjauksia.

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus pysyy Etelä-Karjalassa voimassa toukokuun loppuun asti, kertoo tiistaina kokoontunut alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän mukaan kokoontumisia ja lähikontakteja kodin ulkopuolella on edelleen syytä välttää aina kun mahdollista.

Lasten ja nuorten osalta suosituksia aletaan kuitenkin hiljalleen purkaa, vaikka koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa edelleen leviämisvaiheessa.

Toisen asteen kouluissa lähiopetukseen voidaan palata myös Lappeenrannan lukioissa 10. toukokuuta alkaen. Nyt opiskelijaryhmät ovat olleet vuorotahtia lähi- ja etäopetuksessa.

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa voidaan 10. toukokuuta alkaen palata normaaliaikojen ryhmäkokoihin sekä sisällä että ulkona tapahtuvassa harrastustoiminnassa.

Tämä edellyttää, että harrastusryhmä on vakiintunut ja perustuu aiempaan ennakkoilmoittautumiseen.

Katsomme tilannekuvaryhmässä, että lasten ja nuorten harrastaminen on tärkeää, kun taas pukuhuoneessa istuminen ei ole harrastamisen kannalta välttämätöntä.

Tuula Karhula

Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua, ja tarvittaessa ryhmän jäsenten pitää olla jälkikäteen jäljitettävissä. Toiminta täytyy järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista.

Seuran sisäiset harjoituspelit pian mahdollisia

Lasten ja nuorten ulkoharrastuksissa voidaan toukokuussa sallia lyhyet kontaktit harrastajien kesken oman seuran sisällä.

Näin ollen oman seuran kesken on mahdollista pelata ulkotiloissa harjoituspelejä. Turvaväleistä tulee kuitenkin huolehtia pelitoiminnan ulkopuolella esimerkiksi vaatteiden vaihdon yhteydessä.

– Voihan se tuntua hassulta, miksi kentällä saa kaverin kohdata ihan lähellä ja pukuhuoneessa ei, mutta koronavirus leviää lähikontaktissa. Mitä vähemmän lähikontakteja, sitä heikommat ovat viruksen leviämismahdollisuudet. Katsomme tilannekuvaryhmässä, että lasten ja nuorten harrastaminen on tärkeää, kun taas pukuhuoneessa istuminen ei ole harrastamisen kannalta välttämätöntä, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula kertoo tiedotteessa.

Turnauksia ei vielä suositella

Turnaustoiminnan järjestämistä ei vielä suositella, eikä toiselle paikkakunnalle ole suositeltua matkustaa pelaamaan edes harjoituspelejä. Harrastustoiminnan järjestämistä koskevia suosituksia arvioidaan viikoittain epidemiatilanteen mukaisesti.

Nuorisotilojen ryhmätoiminta voidaan käynnistää asteittain 1–2 metrin turvaetäisyyksistä ja terveysturvallisuusohjeista huolehtien, mikäli ryhmän kokoonpano on vakiintunut. Nuorisotiloja ei voida vielä avata avoimeen toimintaan.

Kesäleireistä ja kesän tapahtumista ei tilannekuvaryhmän mukaan voida vielä tehdä alueellisia linjauksia. Tilannetta arvioidaan lähempänä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka