Eksote: Etelä-Karjalassa 20 uutta koronatartuntaa – Imatran vastaanottokeskuksessa varmistunut nyt yhteensä 36 tartuntaa

Eksote kertoi perjantaina 20 uudesta koronatapauksesta Etelä-Karjalassa. Kuvituskuva. Mika Strandén

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on varmistunut 20 uutta koronavirustartuntaa.

Uusimmat tartunnat on merkitty torstain 29. huhtikuuta kohdalle Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) listaan.

Torstaina Imatran vastaanottokeskuksessa oli todettu yhteensä 34 koronatartuntaa. Perjantaina vastaanottokeskuksen kokonaisuudessa on varmistunut yhteensä 36 koronatartuntaa, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka sanoo.

Vastaanottokeskus on asetettu karanteeniin ja jokseenkin kaikki asukkaat on testattu.

– On mahdollista, että vielä joku saa oireita ja testataan uudestaan positiiviseksi. Varmaan uusien positiivisten osuus on aika harvalukuinen.

Sairastuneet pääosin 18–50-vuotiaita

Imatran vastaanottokeskusta lukuun ottamatta Etelä-Karjalan koronatapaukset ovat olleet yksittäisiä.

Torstai-iltana varmistui yksi positiivinen tulos, jonka vuoksi yksi Lappeenrannan Kesämäen koulun opetusryhmä asetetaan karanteeniin, Raasakka kertoo.

– Meillä on sellainen kokemus näistä koulualtistuksista, että niistä ei juurikaan tule uusia tapauksia. Mutta kun altistus on tapahtunut, karanteeni asetetaan.

Koronavirukseen Etelä-Karjalassa sairastuneet ovat pääosin 18–50-vuotiaita.

Raasakka kehottaa eteläkarjalaisia juhlimaan vappua omassa perhe- tai kaveripiirissä.

– Ei kannata ottaa riskiä yhden vapun takia. Vappuja tulee uusiakin. Varmasti vappua pystyy ihan mukavasti viettämään omassa porukassakin.

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalassa on leviämisvaiheessa. Kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymistaso ja leviämisvaihe.

Eksote: yhteensä 1 140 tartuntaa

Maakunnassa on raportoitu koko koronapandemian aikana yhteensä 1 140 koronatapausta, Eksote kertoo.

Torstaina otettiin 320 koronanäytettä. Sairaalahoidossa koronapotilaita on viisi tai alle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Imatralla on todettu 16 uutta koronatartuntaa. Kaupungin koronatapausten määrä on nyt 179. Muiden Etelä-Karjalan kuntien tapausmäärät pysyivät ennallaan.

Etelä-Karjalassa on THL:n mukaan todettu 1 087 koronatartuntaa.

Sairaanhoitopiirien tartuntamäärät päivittyvät THL:n koronakartalle noin parin päivän viiveellä. Eksote ja THL myös kirjaavat tartuntoja hieman eri tavalla. Eksote kirjaa kaikki Etelä-Karjalassa varmistuneet koronatapaukset. THL kirjaa tartunnat potilaan kotikunnan mukaan.

Päivitetty 30.4.2021 kello 14:35: Lisätty THL:n luvut.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka