Eksote: Seitsemän uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa

Tilannekuvaryhmä sanoo, että lapset ja nuoret voivat pelata harjoituspelejä ulkona toukokuussa. THL:n mukaan Lappeenrannassa varmistui 7 tartuntaa ja Imatralla yksi.

Eksote kertoi, että Etelä-Karjalassa on varmistunut seitsemän uutta koronatartuntaa. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on raportoitu seitsemän uutta koronatapausta.

Nämä tartunnat on merkitty keskiviikon 28. huhtikuuta kohdalle Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukkoon.

Etelä-Karjalassa on varmistettu yhteensä 1 120 koronatartuntaa, Eksote sanoo.

Sairaalahoidossa on koronapotilaita viisi tai alle. Tarkka määrä kerrotaan yksilönsuojan takia vain silloin, kun potilaita on enemmän kuin viisi.

Keskiviikkona otettiin 309 koronanäytettä.

Lappeenrannassa on varmistunut seitsemän ja Imatralla yksi uusi koronatartunta, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta. Lappeenrannan tartuntojen yhteenlaskettu määrä on nyt 793 ja Imatran 163. Koko Etelä-Karjalassa on raportoitu yhteensä 1 071 koronatartuntaa THL:n mukaan.

Kaikki harrastajat on voitava jäljittää jälkikäteen

Alueellinen tilannekuvaryhmä kertoo, että toukokuussa lasten ja nuoren ulkoharrastuksissa on mahdollista pelata harjoituspelejä oman seuran kesken.

Yli kahden metrin turvaväliä ei ole välttämätöntä pitää koko ottelun ajan, mutta turvaväleistä on huolehdittava esimerkiksi vaatteiden vaihdossa.

Joukkueiden sekoittumista ja joukkueiden välisiä kontakteja on edelleen vältettävä. Kaikki harrastajat on pystyttävä jäljittämään jälkikäteen. Turnaustenjärjestämistä ei suositella, eikä suositella matkustamista toiselle paikkakunnalle pelaamaan.

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalassa leviämisvaiheessa. Epidemian kolme vaiheetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Juttua täydennetty 29.4. kello 14.11. Lisätty THL:n luvut.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka