Pieniä muutoksia koronarajoituksiin toukokuussa – Nuorten harrastukset sisätiloissa voivat alkaa ja museot avaavat, mutta nuorisotilat, uimahallit ja kuntosalit pysyvät kiinni

Kuuden henkilön kokoontumisrajoitus pysyy voimassa Etelä-Karjalassa vielä toukokuussa. Alueellinen tilannekuvaryhmä päätti jatkaa entisiä suosituksia ja rajoituksia kokouksessaan tiistaina.

Vaikka tilanne on kääntynyt parempaan päin, Etelä-Karjalassa ollaan edelleen epidemian kolmannessa eli leviämisvaiheessa.

Toukokuussa ei voi vielä järjestää yleisötapahtumia. Aluehallintoviraston määräämä yleisötilaisuuksia koskeva kokoontumisrajoitus on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on edelleen pystyttävä takaamaan koko harjoituksen ajan yli kahden metrin turvavälin toteutuminen osallistujien kesken. Myös muut harrastamista koskevat ohjeet säilyvät voimassa. Valtioneuvosto on linjannut, että lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoiminta voidaan käynnistää kesäkuussa, mikäli alueellinen tautitilanne mahdollistaa sen.

Toukokuun alusta vuonna 2001 syntyneet ja nuoremmat saavat harrastaa sisätiloissa. Toiminta on sallittua enintään 10 hengen pienryhmässä ja ulkotiloissa enintään 20 hengen pienryhmässä.

Sisäharrastuksissa pukuhuoneiden käyttö tulee minimoida ja ulkoharrastuksissa niiden käyttöä ei suositella.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei suositella vielä järjestettävän.

Julkiset tilat avautuvat asteittain

Kunnat voivat asteittain avata julkisia tiloja ja tiedottavat alueen asukkaita omien palvelujensa avautumisesta. Kuntien tulee huomioida voimassa oleva tartuntatautilain 58 d -pykälä eli niin sanottu turvavälipykälä.

Museot voidaan avata rajoitetulla asiakasmäärällä 1. toukokuuta ja maakunnan kirjastot ovat auki tietyin rajoituksin.

Nuorisotoimien tilojen suositetaan pysyvän suljettuina 31. toukokuuta saakka. Ulkotiloissa toimintaa voi järjestää 20 hengen ryhmissä toukokuun alusta alkaen.

Uimahallien ja kuntosalien suositetaan pysyvän suljettuina toukokuun loppuun.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka