Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran jäähallia lämmitetään jatkossa sen omalla hukkalämmöllä – Uusi lämmönottojärjestelmä asennetaan toukokuussa

Investoinnin hinta on noin 74 000 euroa. Tulevaisuudessa jäähallin hukkalämpöä voidaan käyttää esimerkiksi urheilutalon lämmittämiseen, jos se rakennetaan jäähallin viereen.

Imatran jäähalli lämpiää jatkossa omalla hukkalämmöllään, Imatran kaupunki tiedottaa.

Jään tekemiseen kuluu runsaasti sähköenergiaa, ja aikaisemmin se on jäänyt hyödyntämättä. Jatkossa lämpö otetaan talteen ja palautetaan jäähallin lämmönkiertoon, tiedotteessa kerrotaan.

Mitra on tehnyt yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa kylmäjärjestelmän lämmön talteenotossa. Järjestelmän laiteasennus on kilpailutettu, ja laiteasennukset toteutetaan toukokuussa.

Investoinnin hinta on noin 74 000 euroa. Kilpailutukseen osallistui kolme yritystä, ja urakan voitti Espit Oy. Tiedotteen mukaan investoinnin takaisinmaksuaika on kaksi vuotta.

Jos talteenottolaitteisto toimii suunnitellusti, joudutaan jäähallin lämmityksessä turvautumaan ulkoisiin lämmönlähteisiin pelkästään kylmimpinä talvikuukausina.

Projektia on mahdollisuus laajentaa tulevaisuudessa. Esimerkiksi jos viereen rakennetaan uusi urheilutalo, voidaan jäähallin ylilämpöä käyttää kesäaikana urheilutalon lämmittämiseen, tiedotteessa kerrotaan.