Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran vastaanottokeskuksessa on ilmennyt yksi uusi koronatartunta – Kaikki asukkaat testataan keskiviikkona

Maanantaina otetuista näytteistä ei ole toistaiseksi ilmennyt uusia tartuntoja. Vastaanottokeskuksessa on vielä testaamatta 60–70 asukasta.

Imatran vastaanottokeskuksessa ilmeni maanantaina uusi koronatartunta. Tartuntoja on todettu nyt yhteensä seitsemän, kun mukaan lasketaan aikaisemmat kuusi todettua tartuntaa.

Maanantaina Eksote testasi vastaanottokeskuksessa hieman yli kymmenen asukasta. Maanantaina otetuista näytteistä ei ole toistaiseksi ilmennyt uusia positiivisia testituloksia.

– Sieltä voi vielä joku positiivinenkin tulos tulla, Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta ennakoi.

Tartunnan saaneiden joukossa on sekä aikuisia että lapsia. Altistumisten johdosta sekä asukkaita että henkilökuntaa on laitettu karanteeniin.

Massatestit keskiviikkona

Vaikka maanantain testitulokset eivät ole toistaiseksi antaneet viitteitä laajemmasta epidemiasta, teki Eksote tiistaina päätöksen massatestauksesta vastaanottokeskuksessa.

– Keskiviikkona testataan kaikki loput asukkaat, joita ei ole tähän mennessä testattu, pois lukien ihan pienet lapset, Verta kertoo.

Vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä testaamatta noin 60–70 asukasta.

Maanantaina Ville Verta kertoi, että vastaanottokeskuksen tartuntaketjujen selvittely on alkuvaiheessa. Verran mukaan nyt heillä on enemmän tietoa siitä, ketkä ovat olleet keskenään tekemisissä.

– Kunhan massatestauksen tulokset tulevat, voimme päätellä jotain, hän sanoo.