Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu kuusi koronavirustartuntaa – Asukkaita ja henkilöstöä karanteenissa

Maanantaina tehdään hieman yli kymmenen yksittäistä testiä, kertoo lääkäri Ville Verta. Ratkaisu mahdollisesta laajemmasta testauksesta tehdään tiistaina.

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu ensimmäiset koronavirustartunnat. Johtaja Lauri Perälä kertoo, että tilannetta hoidetaan yhdessä Eksoten kanssa. Arkistokuva. Santeri Tynkkynen

Anu Pakarinen

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu ensimmäiset koronavirustartunnat. Tartuntoja on yhteensä kuusi, kertoo vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä.

Tartunnan saaneiden joukossa on sekä aikuisia että lapsia. Kaikki sairastuneet ovat asukkaita.

– Tartunnat tulivat ilmi viime torstaina. Tilannetta hoidetaan yhteistyössä Eksoten kanssa, ja tilanne on täysin hallinnassa, Perälä sanoo.

Asukkaita ja henkilökuntaa asetettu karanteeniin

Imatran tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta Eksotelta kertoo, että vastaanottokeskuksen tartuntaketjujen selvittely on alkuvaiheessa.

– Todennäköisesti tartunnan lähde tulee jäämään arvoitukseksi.

Vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 182 asukasta. Asukkaita sekä henkilökuntaa on laitettu altistumisten johdosta karanteeniin.

Ville Verran mukaan tartunnan saaneet ovat altistaneet varsin vähän henkilökuntaa.

– Muita asukkaita on kartoitettu noin kaksikymentä tällä hetkellä.

Ratkaisu mahdollisesta laajemmasta testauksesta tiistaina

Massatestausten raja ei ole toistaiseksi ylittynyt, mutta ne saatetaan käynnistää, jos tartuntojen määrä kasvaa.

– Tänään (maanantaina) tehdään hieman yli kymmenen yksittäistä testausta. Katsomme, antavatko ne viitteitä laajemmasta epidemiasta, Verta sanoo.

Ratkaisu mahdollisesta laajemmasta testauksesta tehdään tiistaina, kun maanantaina otettujen testien tulokset valmistuvat.

Vastaanottokeskuksen arki sujuu toistaiseksi, eikä lisäresursseja ole tarvinnut pyytää, Lauri Perälä kertoo. Asiakkaat ovat ottaneet hänen mukaansa tilanteen ja annetut ohjeet vakavasti.

– Tilanne on todella rauhallinen, missään ei näy ketään, hän kuvailee.

Juttua päivitetty 26.4. kello 12.34 lääkäri Ville Verran kommenteilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka