Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Viikonlopun aikana yhdeksän koronatartuntaa Etelä-Karjalassa – Rajalla yksi positiivinen näyte, edellisestä aikaa pari viikkoa

Etelä-Karjalassa on varmistunut viikonlopun aikana yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) koronasivuillaan.

Sunnuntaina otetuista 149 näytteestä kaksi on positiivista ja lauantaina otetuista 160 näytteestä 6 antoi positiivisen tuloksen. Yksi tapaus oli perjantain näytteistä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL lisäsi maanantaina katsauksessaan yhden koronatapauksen Imatralle, muiden Etelä-Karjalan kuntien tilasto pysyi ennallaan.

Kaikkiaan pandemian aikana Etelä-Karjalassa on varmistunut 1 102 koronatapausta.

Yhtä uutta tartuntaketjua selvitellään

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan koronatilanne vaikuttaa aika rauhalliselta.

– Viikonlopun aikana tuli taas pieni ryväs, ja nyt katsotaan, johtaako ketju useampiin tartuntoihin.

Uuden ketjun selvittely on Raasakan mukaan vielä kesken.

– Ei mitään paniikkia, että se olisi laajemmalle leviämässä.

Koronan tilannekuvan päivitys eli lievennys leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen riippuu Raasakan mukaan nyt siitä, kuinka hyvin tartuntaketju saadaan hallintaan.

– Meidän ilmaantuvuusluku (Eksoten alueella) lähestyy koko ajan 50:ttä, ja jos sen alle mennään, voidaan periaatteessa harkita kiihtymisvaiheeseen siirtymistä. Veikkaan, että tätä seurataan, eikä vielä tällä viikolla päivitystä tehdä.

Kun näytteidenottomäärät ovat vähentyneet ja positiivisten näytteiden osuus on laskenut, vaikuttaa siltä, että tautia on Etelä-Karjalassa aikaisempaa vähemmän.

Rajalla viikonloppuna otetuista näytteistä yksi oli positiivinen, ja sitä ennen niitä ei Raasakan mukaan ollut rajalta pariin viikkoon.

Sairaalahoidossa Eksote ilmoittaa edelleen olevan 0–5 koronapotilasta.