Uusien ylioppilaiden lakkiaiset järjestetään Imatralla kesäkuussa ilman yleisöä

Kesäkuussa kokoontumisrajoitukset saattavat olla jo muuttuneet, mutta juhlavieraita ei koululle voi näillä näkymin tulla.

Imatran tämän kevään ylioppilaat painavat valkolakit päähänsä Mansikkalan koululla ilman yleisöä. Lakkiaiset järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta.

Imatran yhteislukion rehtori Mika Strömberg sanoo, että Eksoten tämänhetkisen linjauksen mukaan yleisöä ei koululle voi ottaa, vaikka koronapandemian vuoksi asetetut kokoontumisrajoitukset saattavat väljentyä kesäkuun alussa.

– Sillä saattaa olla vaikutusta kotona järjestettäviin ylioppilasjuhliin. Toivon perheiden ottavan huomioon rajoitukset ja harkitsevan vielä vieraita sisältävän osuuden siirtämistä myöhempään ajankohtaan, Strömberg sanoo.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran Eksoten tilannekuvaryhmässä tiistaina 27.4.. Lopullinen ylioppilasjuhlan muoto selviää vasta toukokuun puolella, kun koronaepidemia kehitys on selvillä.

Imatran yhteislukiossa vaihtoehtoja on kaksi.

Ensimmäinen vaihtoehto on se, että lakkiaiset järjestetään kello 12 koululla. Tilaisuuteen osallistuvat valmistuvat ylioppilaat, järjestelyihin tarvittava henkilökunta ja esiintyjät. Lakkiaiset striimataan suorana nettiin ja tallenne jää katsottavaksi.

– Toinen vaihtoehto on se, että teemme etukäteen pienimuotoisen striimauksen ylioppilaille. Se julkaistaan tallenteena netissä kello 12, Strömberg kertoo.

Lukioissa on jo viime keväältä kokemusta lakkiaisten striimauksesta. Imatran yhteislukoissa tilaa kyllä riittää Strömbergin mukaan terveysturvallisten lakkiaisten järjestämiseen.

– Turvavälit pystytään varmasti pitämään, kun otetaan liikuntasali käyttöön. Olemme nyt olleet kaksi viikkoa lähiopetuksessa ja kaikki on mennyt hienosti, tartuntoja ja altistumisia ei ole ollut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka